SKOMEG AQUA



spustená nová sekcia kde budete mať možnosť prekonzultovať s akvaristami dosiahnutý layout Vášho akvária

Re: SKOMEG AQUA

Odoslaťod Walcott » 15 Dec 2011 13:14 pm

Ak je celoponorný (čo je) tak ja úplne jedno ako je aj hore hlavou môže byť. Najpraktickejšie je ho dať postojačky ale estetickejšie poležiačky niekde pri dne.
Obrázok používateľa
Walcott
 
Príspevky: 340
Založený: 10 Apr 2011 14:39 pm
Bydlisko: Rimavská Sobota

Reklama

Re: SKOMEG AQUA

Odoslaťod michal.chvostac » 15 Dec 2011 18:24 pm

skorpikon: ved si pisal ze mas svetlo na T8 ziarivky. a chces T5. tie tam asi nevojdu. alebo je uz rec o inom svetle?
michal.chvostac
 
Príspevky: 601
Obrázky: 2
Založený: 28 Sep 2011 23:40 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: SKOMEG AQUA

Odoslaťod skorpikon » 16 Dec 2011 01:13 am

No ide o to že ja na svoj kryt veľmi nemám ako primontovať ďalšie neonove stetlo. čiže uvažujem vymeniť to čo mám teraz (T8 trubice) za nejaké iné svetlo (s T5 trubicami).
No proste je to tak že ja som si svetlo nevyrábal. Kúpil som toto Obrázok. Tam sú T8 trubice dĺžky 60 cm a majú 18 W. Ak by som kúpil niečo podobné ale s trubicami T5 tak by to malo 24 W. Čiže dve T5 neony by mi dali 48W na cca 100 litrvov vody (toľko mám reálne vody v akva po odrátaní štrku).
To by bolo postačujúce? Či aj tých T5 by malo byť aspoň 3 kusy?
skorpikon
 
Príspevky: 53
Obrázky: 38
Založený: 30 Jún 2011 10:05 am
Bydlisko: Košice

Re: SKOMEG AQUA

Odoslaťod Milan666 » 16 Dec 2011 08:21 am

V podstate aj áno, no skôr ešte jednu trubicu, časom budeš chcieť náročnejšie rastlinky. Tie svetla si kúpil kde? Cena bola prijateľná?
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7983
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: SKOMEG AQUA

Odoslaťod Giftzahn » 16 Dec 2011 08:31 am

Ok to pozadie budem riešiť.


njn, ako pisal astro ...mozes pouzit foliu, to je to jednoduchsie riesenie ... existuje vsak aj druhe riesenie ktore je ovela "zabavnejsie" nedas ziadnu foliu ale nechas rastlinky pekne sa rozrast = dobra opatera, hnojenie, Co2, vymena vody atd. a nepotrebujes ziadnu foliu ... usetril si peniazky + akva mas krasne s fesnymi rastlinkami a stenu za akva zakonite nevidis nakolko rastlinky tvoj problem poriesili za teba :mrgreen:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: SKOMEG AQUA

Odoslaťod skorpikon » 16 Dec 2011 10:44 am

Milan666: Ano, tie svetla som kupil dve. Jedno stalo 10 eur. Sa mi zda ze je to prijatelne. Asi by som si to nevedel sam zmontovat kedze do elektriky sa velmi nerozumiem :D

Giftzahn: no ako tak to aj planujem. To akva ma byt uplne zarastene. Taka podvodna dzungla by to mala byt ak sa mi vsetko podari ako chcem :D Ale nieco tam asi dam pokial sa mi nepodari to nechat zarast. No a peniazky sa budem snazit setrit aj na tej folii. Uvidim co najlacnejsie najdem a co sa bude dat na to pouzit :D Mozno ze si len suchym pastelom namalujem dajake pozadie zastriekal lakom a bude :D
skorpikon
 
Príspevky: 53
Obrázky: 38
Založený: 30 Jún 2011 10:05 am
Bydlisko: Košice

Re: SKOMEG AQUA

Odoslaťod michal.chvostac » 16 Dec 2011 14:32 pm

je to strasne s tymi svetlami. asi najdrahsia vec co sa tyka techniky akvaria..
michal.chvostac
 
Príspevky: 601
Obrázky: 2
Založený: 28 Sep 2011 23:40 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: SKOMEG AQUA

Odoslaťod skorpikon » 16 Dec 2011 14:37 pm

No neviem. U mna to zatial tak nie je. Ale asi preto ze to este nemam spravene spravne :D.
Ale myslim ze filter ma bude stat viac ako svetla. A ked som pozeral na ceny testov vody ta sa mi hlava tak zakrutila :D ze som si povedal ze to asi az ked budem zarabat tak jak nasi politici :D Som neveril ze test vody na jeden parameter je dvojciferne cislo v eurach.
skorpikon
 
Príspevky: 53
Obrázky: 38
Založený: 30 Jún 2011 10:05 am
Bydlisko: Košice

Re: SKOMEG AQUA

Odoslaťod michal.chvostac » 16 Dec 2011 15:09 pm

a to odkial mas ti testy, sak testy od sery stoja okol 6 evri..a taky na 6 roznych veci do 20..
a to svetlo..ak nie si technicky zdatny tak ta moze vyjst tak na 100 eur..ak chces T5. a ak chces normalne z akva obchodu
michal.chvostac
 
Príspevky: 601
Obrázky: 2
Založený: 28 Sep 2011 23:40 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: SKOMEG AQUA

Odoslaťod skorpikon » 16 Dec 2011 15:37 pm

No svetla z akva obchodu urcite nechcem. to je zbytocne drahe. No a testy nema :D nekupil som si ziadne. Zda sa mi to stale drahe. Neviem ci je to pre mna momentalne nevyhnutne. parametre su hlavne pre ryby ak dobre viem. Rastlinam je to jedno. Ak maju dost zivin tak riasa nenastupi. A niektore parametre sa daju azda sledovat aj podla toho jak rastliny vyzeraju. :D Na to sice este nemam ale raz azda budem. Ako, ak by som dostal nejaky velmi stedry dar tak mozno z neho par eur na nejake testy dam ale zatial ee :D
Vaznejsie zatial uvazujem len o tom sledovani co2 v permanentnom testeri. Neviem jak sa to vola, to co je v akva ponorerne asi tyzden s nejakou tekutinou a to sa zafarbi. Myslim ze to je meranie pH. (chemiu som nemal v skole rad)
skorpikon
 
Príspevky: 53
Obrázky: 38
Založený: 30 Jún 2011 10:05 am
Bydlisko: Košice

Re: SKOMEG AQUA

Odoslaťod Milan666 » 16 Dec 2011 15:40 pm

michal.chvostac napísal:je to strasne s tymi svetlami. asi najdrahsia vec co sa tyka techniky akvaria..

Ale nie, pokiaľ dal za jedno 10€, zober, že trubica T5 stojí okolo 5€.
Naozaj osvetlenie pokiaľ kupujete originál a pomerne kvalitné, tak je to mastná záležitosť
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7983
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: SKOMEG AQUA

Odoslaťod michal.chvostac » 16 Dec 2011 16:24 pm

ak nie z akva obchodu tak sa mozno da. ja som vsak odkazany na ten akva obchod kedze som technicky antitalent :(
michal.chvostac
 
Príspevky: 601
Obrázky: 2
Založený: 28 Sep 2011 23:40 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: SKOMEG AQUA

Odoslaťod skorpikon » 16 Dec 2011 16:36 pm

V tejto sfere som aj ja antitalent. Ja som len v klasickej elektropredajni popytal neonove svetlo nad akva, a ukazali mi nejake neonove svetla. A uz som si len podla ceny a wataze vybral. Len som nevedel ze tie starsie T8 trubice maju slabsi vykon ako tie T5. Teraz uz viem. Ja som vtedy hlavne hladal svetlo co bude mat dlzku 60 cm lebo tolko miesta mam nad akvariom :D Primonotval som to len dvoma srubami a bolo :D
skorpikon
 
Príspevky: 53
Obrázky: 38
Založený: 30 Jún 2011 10:05 am
Bydlisko: Košice

Re: SKOMEG AQUA

Odoslaťod michal.chvostac » 16 Dec 2011 16:40 pm

to fakt? necakal som ze by v obycajnom elektre take nieco mohli mat. tak to musim ist aj ja skusit. ak s ami podari nejake svetlo s 2x24T5 najst za dobru cenu tak to bude pecka. dik za tip :)
michal.chvostac
 
Príspevky: 601
Obrázky: 2
Založený: 28 Sep 2011 23:40 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: SKOMEG AQUA

Odoslaťod MaximusSk » 16 Dec 2011 16:54 pm

poyeram ze aj ty si poblazneny firmou EHEIM urcite to je bezpochyb dobry vyrobca filtrov ale za 100 eur by som si zohnal urcite filter lacnejsi tak isto vykonny a s vacsim obsahom filtracnych hmot napr FLUVAL.
Obrázok používateľa
MaximusSk
 
Príspevky: 539
Obrázky: 153
Založený: 27 Jan 2009 11:09 am
Bydlisko: Trnava

Re: SKOMEG AQUA

Odoslaťod Milan666 » 16 Dec 2011 18:33 pm

skorpikon napísal:V tejto sfere som aj ja antitalent. Ja som len v klasickej elektropredajni popytal neonove svetlo nad akva, a ukazali mi nejake neonove svetla. A uz som si len podla ceny a wataze vybral. Len som nevedel ze tie starsie T8 trubice maju slabsi vykon ako tie T5. Teraz uz viem. Ja som vtedy hlavne hladal svetlo co bude mat dlzku 60 cm lebo tolko miesta mam nad akvariom :D Primonotval som to len dvoma srubami a bolo :D

Nič nieje stratené aj T8 letia len musíš dokúpiť iné z označením T8, 18 W 865, 840
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7983
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: SKOMEG AQUA

Odoslaťod Walcott » 16 Dec 2011 22:02 pm

Ja mám presne také svetlá ako si dal na obrázku ale dlžky 120 cm a uplna pohoda, ked dáš viac trubíc dajme tomu štyri v pohode ti to bude stačiť.
Obrázok používateľa
Walcott
 
Príspevky: 340
Založený: 10 Apr 2011 14:39 pm
Bydlisko: Rimavská Sobota

Predchádzajúca

Naspäť na Vaše akváriá

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.