Stolík: vyrobený na mieru od stolára (lamino dosky, priečne steny, horná a dolná doska su zdvojene, v prílohe je môj návrh pre stolára)
Akva: 160*50*60 d*š*v = čistý objem 480l; sklo 12mm s jendou priečnou lištou
Osvetlenie: v kryte, jedna rampa 2*80W a druhá 2*54W T5 čo je cca 0,55W/l, neplánujem rastliny veľmi náročné svetlo (ale keby náhodou mám ešte v zálohe nejaké W)
pozadie: čierna tapeta
Filtrácia: JBL 1501e
Ohrievač: 300W
CO2: mam 1,5kg flasu tak ju využijem
Voda: vodovodná, veľmi tvrdá, to vyrieši riedenie pomocou reverzky
Dno: ešte nie som rozhodnutý ale určite niečo prírodnej tmavo hnedej farby niečo ako Profi soil + na spodok výživný substrát
Dekorácia: mám dvoch potápačov ktorý tam určite nepojdu (len vtip), moja predstava je veľký mohutne rozvetvený koreň v dĺžke cca 2/3 akva ktorý bude umiestený v strede
Rastliny: do pozadia za koren chem buď velký echinodor alebo lotus red, tu ešte nie som pevne rozhodnutý a do popredia tesne pred koreňom hustý pás cryptocoryn, zatial všetko čo mám ako tak premyslené, ale to je otázka začiatku buduceho roka, skrinka mi príde až pred vianocami, tento rok už zakladanie nestihnem, aspon si všetko poriadne premyslím
aha skoro som zabudol na ryby? to má ešte zopár mesiacov čas ale je to dilema, ako dominantu akva by som chel nejaký vačší (10-15cm) druh cichlíd a k tomu niečo menšie (tetry a podobne) + na dno nejakých pancierničkov, druhy budem vyberať počas sviatkov.
Keď už bude niečo doma tak aj pofotím.