Uz par zacinajucim akvaristom som pomahal so zariadovanim akvaria...nakupili si gupky platy atd.no proste rybky ktore im predavac doporucil pre ich lahky chov,lenze v dnesnej dobe vyslachtencov gupiek sa neda povedat,ze su to rybky vhodne pre zaciatocnikov,pretoze gupka spred 20 rokov bola odolnejsia omnoho viac ako tie nove formy co vidime v akvaristikach,preto si myslim,ze mnoho zacinajucich akvaristov ma hlavu v smutku ked sa im ani gupky nedari chovat.
Takisto to plati u inych zivorodiek,skalarov so zavojmi atd.
Jednemu akvaristovi som zariadil akvarium rybkami,ktore v knizkach su oznacovane ako narocne na chov....ale tomu chalanovi doteraz ani jedna rybka neskapala a verim,ze keby som mu tam teraz napustil gupky,ze do tyzdna nebude mat ani jednu...
tymto som chcel len odkazat zacinajucim akvaristom....vykaslite sa na gupky ktore maju nadherne farby,ale kupte si klasicku gupku (domodra telo a cerveny chvost)ktoru poznali uz prvy akvaristi,nekupujte rybky ktore maju slachtene zavojove plutvy(skalare,dania,mrenky,atd.)ale kupujte si rybky,ktore sa co najvernejsie podobaju tym co ziju vo volnej prirode

a ja osobne ked vidim skalara zavojovej formy tak mi je az zle