@Maximus
striktne vzato ak vzduchuje tak pridava do akvaria aj CO2
http://sk.wikipedia.org/wiki/Vzduchale len ak to berieme takto "vzucho-debilne".

Ak sa tu objavi nejaky fyziko-chemik tak verim, ze bude mat vedecke zdovodnenie aka je schopnost rastlin prijimat takyto CO2 a ci je pri tej jeho koncentracii vo vzduchu vobec mozne aby sa nieco vyuzilo.
Ale toto je len preto, aby sme boli uplne a presne presni

@Hryzo
pri takto malych nadrziach som za to aby boli prisne low-tech. Preco? Lebo udrzovat HighTech v takto malych nadrziach si vyzaduje naozaj um, kumst, cas a milion dalsich veci. Predsa len cca 12-15Litrov to je stavanie vajicka na spicku ihly. A preto....a aj preto ze krevetkarium....
1. ako rastliny - Machy, anubiasy ako pomalorastuce a rychlo rastuce by som nechal tu pistiu (ako prijemnu a luxusnejsiu zalezitost by som zvazil Bucesphalandra, peter-trnava ti vie poradit, dodat,....podla mna uplne paradna vec miesto anubiasov, alebo ako ich doplnok....rastie to tak isto.... ale tych foriem....uplne som im prepadol....doma mam 7 foriem

a este mozem odporucit marsilea, taka pseudo travnikova, pomalorastuca rastlinka)
- plati jednoduche pravidlo - uz z bonsajistiky - cim svetlejsie rastliny tym viac svetla potrebuju (svetlejsie rastliny = menej chlorofilu), cim malolistejsie rastliny, tym viac svetla.... cize preto tie tebou zvolene by som nahradil...
2. sveto - uber chlape, uber. Viem ze je to asi investicia navyse, ale tu si fakt koledujes. Pri takto velkej nadrzke a tak malo zarastenom by som sa bal aj zapinat svetlo

. Ak by som siel do tohto nastavania litre vs. svetlo, tak by v tej nadrzi bolo tolko rastlin, ze by nebolo vydno substrat z vrchu a to by som este nechal pistu na kompletku na celom povrchu a aj tak by som trpol - vymeny vody cca 3 den by som robil ako nutnost.
3. co2 (tekute) + hnojenie - ak pojdes to uplneho low-tech, tak tu by to bol uz len ako doplnok. chnuro ma naucil pouzivat jeho tabulku, tak ak budes chciet mozeme sa na to kuknut a nastavime aj tebe nejaky ten lektvar
4. filter - volali sme spolu, takze vies, skusis

Tot vsjo