uprimne povedane ani ja nechapem preco ceco vedie diskusiu tymto smerom
mily ceco, tie obvodove mury sa uz uzavreli a ja som to aj uznal.
hadam si si to v predchadzaujucej reakcii precital a aby tu nebol dalsi priestor na nekonecnu diskusiu vycerpavajuca odpoved pre teba
1.
zaklady sa vyhotovuju pod takymi konstrukciami, ktore maju prenasat zatazenie alebo aj atd....., pri rodinnych domov su to zaklady vo najcastejsie vo forme zakladovych pasoch (jednostranne al. obojstranne rozsirene), ktore sa navrhuju samozrejme pri nosnych muroch (ako aj obvodovych a vnutornych) a taktiez pri kostrukciach ako je napr schodisko domu alebo komin atd..
podla zaujmu investora moze byt aj cely dom vyzakladovany po celej ploche aj pod prieckami, ale druha vec je kto by do platil a k comu by to bolo bez ziadneho dovodu.
2.
mur a priecka su 2 rozdielne pojmy a to treba aj tak brat a chapat.
3.
na tom tvojom pouzitom obrazku, kde si chcel prezentovat, ze aj pod nosne priecky: " pod nosne priecky.
Vid:
http://gallery.ceco.sk.eu.org/d/2454-1/PICT3097.JPG "
je mozne jedine vidiet tak, ze pasy boli vyhotovene ako po obvode, tak aj vo vnutri, ale pre ake konstrukcie a za akym ucelom to nemoze nikto povedat pokial neuvidi podorys a rezy zakladov, kludne sa moze jednat aj o pas napr pre rameno schodiska.
4. na poznamky typu: ci sme sa nieco v skole ucili alebo mna ucili, skoda reagovat

zbytocne a iba odvadzajuce od povodneho topicu.
mig07:
ono s unosnostou by nemal byt problem, ale horsie je to s tym povodnym podkladovym betonom co by to mohlo po dlhodobom zatazeni urobit..
a cely stojan chces vystavat z tych 30cm kvadrov?