MX napísal:aha no ja dovverujem fotrikovi ze to zvari co najpresnejsie sak to neni amater no a co by ste mi poradili dat pod ty zeleznu konstrukciu ??? sak tocele bude vazit tak 800kg a to asi obicvajna doska len tak neudrzi
MX napísal:espo byvam v rodinom dome a izba je na poschodi a zrovna tam kde chcem dat to akvarko tak tam neni nosna stena pretoze podtym ide garaz ale zda sa mi ze je spevnena ale to by som sa musel spitat fotrika a cim som sa mal zaoberat predtym
lunimus napísal:V panelakoch je pocitana nosnost standartne 400-450kg /m2
V rodinnom dome sa to vsak moze diametralne odlisovat a chcelo by to vidiet projektovu dokumentaciu. minimum by vsak malo byt 200kg/m2 a max nieje ohranicene.
Ak nemas projektovu dokumentaciu, doporucujem ti vzhladom k tomu, ze pod tebou je garaz, aby si sa spojil so statikom, ktory bude vediet tvoj pripad rozlusknut.
MX napísal:no asi sa budem musiet poradit aj s tym statikomale hadam to udrzi a tu dosku pod akvarko a pod konstrukciu asi dam spravit dubovu alebo bukovu ale po bokoch by som to mohol obuvhat aj drevotrieskou nie ? sak natom nebude ziadna nosnost aj diverak skym pretoze mam doma taku dosku takze by som ju nemusel kupovat
espo napísal:Keď to chcete robiť z joklu 40/40/3, tak tam stačí 1 noha v strede v predu aj v zadu, ale prepojil by som ich potom v hornej časti aj priečne.
dovolil som sa citovatIg napísal:Tie vystuze v strede stacia dve, prisposobis si ich podla toho ako si navrhnes dvierka, najlepsi pomer je vsak 1/3+1/3+1/3 no a na vrch polozis tu nosnu dosku. Ta by mohla byt aj z masivu cca 30mm hruba.
MX napísal:ja som sa pital to sklo je 10mm a myslis ze 12mm je lepsie ??? myslim ze ty co to vyrabaju vedia co robia nie ??? a ta tvoja stranka je cool cenik ktori je zaheslovany je superpozri kolko tam vide take akvarko ako chcem
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.