Teraz už som chcel väčší koreň, ale jeden čo som si dal máčať u rieky mi voda zobrala, stava sa ale bol som proti tomu poistený a preto druhy som mal na suchu, no nenašiel sa nejaký blbec ktorý si pri vode robil taboračik a samozrejme naň použil môj koreň?! Tak už som len letmo prešiel kolo vody a zobral čo bolo, nič moc ale aspoň niečo. Bol väčší, ale proste ma nepustila stredná výstuha, tak som s neho musel zrezávať. Dosť veľká zmena prebiehla u skladby rýb, cichlidy akary som daroval, proste všetko hrabavé, lebo tie by mi s toho substrátu urobili...

Teraz už chcem rozumnejšie akvárium, menej zarastene, do predu som dal micro trávniček a len v zadu v strede bude niečo väčšie, už to nechcem preháňať s rastlinami. Ani som netušil koľko toho čuda som tam mal, skoro sa mi nemastili prebytky rastlín do 70L akva.
PS: ryby som tam dal po troch dňoch, ale hamburger je zabehnutý + je spojene akva s rastlinným krevetarkom s nejakými živinami na vyše si hravo poradí

Len som zabudol na jednu vec a to externý filter, keď som ho zapol po 24h odstávky, taký sajrajt mi šupol do akva, ešte že tam nič nebolo, musel som ho čistiť, ale nič strašne za 1,5 dňa už to bolo vyfiltrovane a ryby mohli si zaplávať vo väčšom

Teraz som urobil akvarium tak že keď dojdu živiny, tak jednoducho odsajem substrat kolo ostrovčeka, nasypem novy a hotovo, žiadna 3 dňová prerabka, ale operácia len na 2-3 hodiny