Prosím POMOC !
Cca před rokem se mi v akvariu objevila štětičková řasa. Snažil jsem se s ní bojovat, leč marně. Rok jsem se s ní trápil, pokryla kompletně celé dno, boční skla(která jsem nečistil). Rostliny napadeny jen okrajově. Během prázdnin mne jala apatie a o akvarium jsem se přestal starat. Vysledkem toho bylo :

(obrazek pořízen během čistění, většina kytek pryč)
Rozhodl jsem se tedy znovu založit akvarium. Štěrk promyt vysokotlakým čističem, pak koupel v roztoku HCl. Z kytek jsem uchoval pouze anubiasy a ech. uruguayensis - vykoupano v savu(možná to byla chyba, ale nedělal jsem si iluze o kompletním odstranění řas z akvaria) Po dvou vikendech jsem byl hotov a vzniklo neco takoveho (obr. měsíc po založení) :

S hrůzou však pozoruji, že se opět objevuje štětka na dně, sem tam na skle. Anubiasy jsou již slušně porostlé (nejspíš je vyhodím), i na ostatních kytkách se objevuje (ech. major, eleocharis parvulus, bacopa) - v podobe vlaken, vousu. Na skle se ještě nachází přisedlá zelená, ale ta mne netrápí. Nechtěl bych, aby se historie opakovala.
Parametry akvaria - 300l
- 3 skalary, 3 ancistrusi, cca 10 parmicek pětipruhých, 9 sae(stětky si vůbec nevsimaji)
- kytky se slušně rozrůstají (nedaří se pouze ech. quadricostatus - starší listy žloutnou a rozpadají se)
- průtok filtru snížen na méně než polovinu (fluval 304)
- filtrováno přes rašelinu
- hnjím pmdd (tenso nahrazeno Herbaferonem), co2 z burčaku
- svítím 12h 3x58W phillips 865
- teplota 27C, myslim si ze teplomer spatně meri nebo nefunguje termostat topitka
- tydne menim vodu cca 20-30l
pH - 6,9 (vsechny testy rataj)
UT - 9
tvrdost vody - 17
P - cca 0.5
Fe - 0
NO3 - do 20
Budu vděčný za každou radu či postřeh, která by mi pomohla zvítězit nad touto otravnou součástí akvaristiky. Díky všem