pôvodne som nemal v úmysle sem prispieť, pretože mi to príde len ako mlátenie prázdnej slamy. nakoniec by som rád vyjadril svoj názor. jednoduchá odpoveď na otázku v názve tejto témy je: NIE. návštevnosť a ani popularita neklesli. marlo-ve grafy to jasne ukazujú. len zloženie členov fóra a prispievateľov sa zmenilo a kvalita a výpovedná hodnota príspevkov tiež. veľmi mi chýbajú príspevky ľudí ako Raviolka, arowana, salik, zvejk, casiomk, vysluzil2, zrnki, Jirka Scobak, Khanh, Dušan Sivák a ďalších a tiež by som rád čítal viac od azet, Ajven, milop, roger, krto, Kubo, Giftzahn, mariok, clarkii, jiri sajar, baro666, dedo a ďalších. Z ich príspevkov som si vždy vzal veľmi veľa skúseností, vlastných zážitkov, praktických rád a často aj príjemného a trefného humoru, bez ktorého by to nebolo ono. ja mám to šťastie, že s mnohými som v kontakte aj súkromne a keď potrebujem poradiť, opýtať sa alebo len tak si pokecať viem kde ich nájdem. škoda len, že na toto fórum buď prestali prispievať alebo úplne ho navštevovať a určite je všetkým jasné prečo. rád by som apeloval na všetkých nováčikov, mládežníkov, deti a začínajúcich akvaristov - majte trochu úcty a pokory a vážte si rady od skúsenejších. keď vám niekto napíše, že to je zle nebuďte hneď urazení a ofučaní a netvárte sa, že ste zjedli múdrosť sveta a vy najlepšie viete čo a ako sa má robiť. tí ľudia si svoje skúsenosti získali sami - štúdiom, chovom, pokusmi, chybami aj omylmi a ich dobrá vôľa je, že sem prišli a chcú vám poradiť aby ste sa vy vyhli tým chybám a omylom a aby akvaristika bola pre vás príjemným koníčkom a vaši chovanci sa mali ako v perinke. takže ešte raz - trochu pokory a úcty a snáď sa k nám horemenovaní vrátia a pribudnú k nim ďalší skúsení a zdieľni.
dohovoril som, howgh