Tetraodon nigroviridis

Veľkosť: 14-17cm
Voda: brakická (Brakická voda obsahuje od 0,5 do 30 g soli na liter. Ja dávam 3-4 čajové lyžice na 10 litrov vody.
Akú soľ ? Dávnejšie som používal kuchynskú soľ lebo nebola morská soľ v akvaristikách a všetko bolo v poriadku. Teraz morskú soľ dostať v akvaristikách ako napr SERA Sea Salt (morská soľ ) atd...možno použiť aj soľ z hypermarketov samozrejme aby bola bez jódu.
Ako rozpustiť soľ v akava? naplniť akva sladkou vodou a potom pri poslednom dolievaní potrebné množtvo soli rozpustiť v nádobe s vodou a doliat do akva samozrejme pri plnej filtrácii. Filter v noci nevypínať!!!

Ja používam tablety vid. na obr, rozpušám ich priamo v akva rybe to neublíži, samoztrejme kryštalickú soľ je potrebné najprv rozpustiť v nádobe s vodou a potom doliať do akva.
Výmena vody v akva: 1/3 vody za jeden alebo dva týždne samozrejme aj s potrebným množstvom soli.
Potrava: živá ako sú slimáky ( kotuľka potrené na obrusovanie zubov aspon 2x za tyždeň, niektoré tetraodony si obrusuju zuby aj na koreni) ktreveta, maly rak, patentky, larvy komárov
mrazená potrava: patentky, krevety, file, atd... (mrazenú potravu je najlepšie podavať pinzetou lebo keď padne na dno tetraodon si to ju už nevšíma )
S akými rybami chovať?: najlepšie je druhové akva ale možu byť aj brakickymi rybami ako je Striekač ( Toxotes jaculatrix), Okáč striebristý (Monodactylus argentesus) , Black Moly atd....
Veľkosť nárže: min 120l, ale mladé jedince o velkosti 3-4 cm môžu byť aj v malej nadrži (60l) samozrejme 2-3 ks, zo začiatku sú dosť plaché a zalezú pod kameň, drevo a akva je prazdne. V menšej nadrži si skôr zvyknú na akvaristu a ich plachosť sa postupne stráca a potravu sa naučia brať z ruky alebo z pinzety a potom keď trochu podrastú môžu sa dať do veľkej nádrže
Sú vytrvalý plavci, ale nepotrebujú nato dlžku ani šírku akva, ale výšku vodného slpca a takto plavú hore a dole pri skle aj niekoľko hodín ( ja tomu hovorím že sa vozia výťahom)