Substrat od ADA amazonia 1 alebo 2?



Všetko čo nezapadá do ostatných sekcií - rôzne problémy s chodom akvária, fotografovanie, pozadia....

Substrat od ADA amazonia 1 alebo 2?

Odoslaťod Tomisan » 05 Apr 2012 13:12 pm

Caute, chcel by som sa spytat, ze aka verzia ada substratu amazonia by bola vhodnejsia pre mna vzhladom na to ze, ovplivnuje ph vo vode. Tak to myslim, ze teraz neviem ci potrebujem amazonia 1 alebo 2 :) nasiel som udaje od vodarenskej spolocnosti, ze aka voda je vlastne na ,,vstupe" http://www.zsvs.sk/schtlc/kvalita-vody/


Mesto Celková tvrdosť (mmol/dm3) Tvrdosť vody (°dH) Vápnik (mg/dm3) Horčík (mg/dm3)
Nové Zámky 2,3 – 2,4 12,88 – 13,44 64,0 17,0 – 19,0
Tomisan
 
Príspevky: 131
Obrázky: 0
Založený: 14 Feb 2012 19:42 pm
Bydlisko: Nove Zamky

Reklama

Re: Substrat od ADA amazonia 1 alebo 2?

Odoslaťod triscene » 05 Apr 2012 13:14 pm

Amazonia II je fail kedze sa po istej dobe (v clanku je rok) zacnu rozpadavat tie gulicky a budes mat blatko :)
preto bola uvedena do predaja NEW

http://www.shrimpnow.com/forums/showthr ... ear-of-use

takze ak tak volba by mala padnut na I alebo New Amazoniu :)
Obrázok používateľa
triscene
 
Príspevky: 2692
Obrázky: 1
Založený: 17 Feb 2011 11:03 am
Bydlisko: Bratislava - Vrakuna

Re: Substrat od ADA amazonia 1 alebo 2?

Odoslaťod trinitysk » 05 Apr 2012 13:29 pm

Jednoznacne new...su na nu skvele referencie, sam som ju ale neskusal este, takze z osobnej skusenosti neporadim..
Triscene never zase vsetkemu co citas, ty si ju mal a mas taku skusenost ako sa tam pise? Ja poznam jedno kde sa to stalo a cca 100vku akva kde nie...
Skor by som povedal, ze islo o nestabilnu kvalitu v roznych davkach co boli odoslane z JPN, kde ak niekto mal vyslovene pech tak natrafil na taku co sa rozpadala, nebolo to ale rozhodne pravidlom skor vynimkou...
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: Substrat od ADA amazonia 1 alebo 2?

Odoslaťod Giftzahn » 05 Apr 2012 13:38 pm

@Tomisan: njn, nemas co riesit rozhodne ber New Amazonia - a mas k dispozicii normal, multitype a powder .... a co je este potesitelnejsie New Amazonia ma dokonca aj trosku nizsiu cenu ako AMAZONIA I alebo II ... :wink:

@triscene: ja mam Amazoniu II - normal a na nej powde uz cez dva roky v 20L kocke a nic sa na blato nerozpadlo ... :mrgreen:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Substrat od ADA amazonia 1 alebo 2?

Odoslaťod Tomisan » 05 Apr 2012 13:39 pm

No keby sa mi to rozpadne asi by ma... :D nebude vadit ked dam iba jeden druh substratu (ten amazonia new)? a este asi kolko by toho trebalo, akvarium s rozmerom 100 cm dlzka, 40 cm sirka a 60 cm vyska... jaka hlbka substratu by bola vhodna pri tejto amazonii? zhruba co ja si myslim tak 5 cm bude stacit? vpredu by som dal tych 5 cm a vzadu by som dal vyssie o 2-3 cm... aspon tak som to zatial videl, ze to robia tak, ze v zadnej casti akva dali viac substratu. nebudu tri 9L balenia vela?
Tomisan
 
Príspevky: 131
Obrázky: 0
Založený: 14 Feb 2012 19:42 pm
Bydlisko: Nove Zamky

Re: Substrat od ADA amazonia 1 alebo 2?

Odoslaťod Giftzahn » 05 Apr 2012 13:46 pm

@Tomisan: njn, pri akva z rozmerov 100x40x60 = 240L by si potreboval ( podla odporucani od ADA ) .. cca. 34,3L Amazonie t.j. vysledok by bol 8.1 cm vysoky substrat = t.j nejake to optimum ... jeden sacik Amazonie 9L ti da pri tvojom akva cca 2.3 cm .... :wink:

njn, nakladovo to je cca. za jeden sacik 9L = 34,90 EUR :wink:
Naposledy upravil Giftzahn dňa 05 Apr 2012 13:49 pm, celkovo upravené 1 krát.
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Substrat od ADA amazonia 1 alebo 2?

Odoslaťod trinitysk » 05 Apr 2012 13:48 pm

Pocuj Tomisan, asi ti uslo..:-) substrat-liapor-skusenosti-t14017.html#p222059 -> Mas tam odpovede na svoje otazky ktore kladies v tejto teme v poslednom prispevku...:-) Je ziaduce aby tam bol len jeden druh substratu...uplne staci Amazonia new normal...
Tu si najdi zakladne info o com to vlastne s giftzahnom tebe piseme:
http://www.aquascape.cz/ada-amazonia-new/
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: Substrat od ADA amazonia 1 alebo 2?

Odoslaťod triscene » 05 Apr 2012 13:51 pm

34,3l/9l = vela penazi ked zoberieme ze vrecko 9 litrove stoji 40 ecok :)

@trinitysk - co som dostal od Caimana Amazoniu tak myslim ze to bola jednotka a predsa len v tom 3 litrovom pohari ju mam asi 4 mesiace a nerobim tam ziadne pohyby pri ktorych by sa aj mohla drvit, hoci uvodne mesiace islo z nej dost bordelu :)
Obrázok používateľa
triscene
 
Príspevky: 2692
Obrázky: 1
Založený: 17 Feb 2011 11:03 am
Bydlisko: Bratislava - Vrakuna

Re: Substrat od ADA amazonia 1 alebo 2?

Odoslaťod Tomisan » 05 Apr 2012 13:52 pm

Jasne dakujem pekne za pomoc :)
Tomisan
 
Príspevky: 131
Obrázky: 0
Založený: 14 Feb 2012 19:42 pm
Bydlisko: Nove Zamky

Re: Substrat od ADA amazonia 1 alebo 2?

Odoslaťod trinitysk » 05 Apr 2012 13:56 pm

Ad1 -> ze amazonia nie je cenove strk vie kazdy...zohnat sa da aj za menej, tomisan sa moze dohodnut s marlom, pripadne ak chce tak mu pomozem ja...na cenu strku sa ale logicky nedostane, rovnako ako sa nedostane pod nejakych cca 25-27 EUR

Tomu druhemu odstavcu urecnemu mne som neporozumel co si tym chcel povedat...alebo si chcel potvrdit ze s Amazoniu II nemas osobnu skusenost, tak ako som predpokladal..
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: Substrat od ADA amazonia 1 alebo 2?

Odoslaťod Giftzahn » 05 Apr 2012 13:59 pm

@triscene .. heh, moznho ze tak teba 9L stoji 40,- EUR :P .... 34,90 - 3% a mame to aj zo zlavou ( ked sa zadari ) ... ked vies kde a od koho ... tak aj fuzik usetris ... jasnacka ze nie vela ale kazdy EURacik sa rata ... a samozrejme ze "substratova" ADA vybava 240L akva aj nieco stoji .... :wink:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Substrat od ADA amazonia 1 alebo 2?

Odoslaťod marlo » 05 Apr 2012 14:02 pm

ja len tolko ze Amazonia II uz nie je take lahke zohnat.Nakolko sa uz len dopredavaju starsie zasoby ak ma niekto este na sklade.
Nova sa uz nerobi.

Je Amazonia NEW a Multi.

Tomisan neviem odkial si ale osobne si mozes prijst pre nu ku mne alebo momentalne aj v Banskej Bystrici u Risa Tokuseva na predajni.

Samozrejme cena Amazonie je niekde inde ako cena beznych strkov.
Skusenotsi zakaznikov ktory presli na Amazoniu su len a len pozitivne zatial.
Obrázok používateľa
marlo
akvaland.sk
akvaland.sk
 
Príspevky: 1417
Obrázky: 25
Založený: 13 Jún 2002 14:13 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Substrat od ADA amazonia 1 alebo 2?

Odoslaťod trinitysk » 05 Apr 2012 14:06 pm

Takze uz sa len dohodni s marlom na, pre teba, rozumnej cene, pokial si ty sam trufas (pozri tu doorsovu temu...) tak nie je o com rozmyslat...
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: Substrat od ADA amazonia 1 alebo 2?

Odoslaťod Giftzahn » 05 Apr 2012 14:09 pm

@Marlo: jj, pripadne este fesny ADA dekorativny Sarawak Sand 5,2kg balenie .... ktory sa da velmi vhodne "ciernou" Amazoniou skombinovat .... :wink:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Substrat od ADA amazonia 1 alebo 2?

Odoslaťod Tomisan » 05 Apr 2012 14:48 pm

5 baleni? :shock: no akva ma 250L len je netypicke nema 120cm dlzku ak vacsina 250L akvarii toto ma rozmery 100x40x60 dlzka, sirka a hlbka... tak som rozmyslal, ze max 3 balenia po tych 9L.

marlo napísal: neviem odkial si ale osobne si mozes prijst pre nu ku mne alebo momentalne aj v Banskej Bystrici u Risa Tokuseva na predajni.


No ja som z Novych Zamkov takze je to trosku daleko ale ked sa bude dat nejak dohodnut na cene tak to urcite zoberiem :)
Tomisan
 
Príspevky: 131
Obrázky: 0
Založený: 14 Feb 2012 19:42 pm
Bydlisko: Nove Zamky

Re: Substrat od ADA amazonia 1 alebo 2?

Odoslaťod Giftzahn » 05 Apr 2012 14:57 pm

@tomisan: njn, ja som z poctov nebol nikdy dobry ale potrebujes cca 34.3 kg t.j. 9L x 4 baleni = 36 L .... cize 4 balenia a pokial skombinujes s dekorativnym Sarawak Sandom 5.2 kg tak ti staci cca. 2 x 9L + 1 x 3L + 1 x 5,2L Sarawak Sandu .... :lol:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Substrat od ADA amazonia 1 alebo 2?

Odoslaťod trinitysk » 05 Apr 2012 15:18 pm

4-5 baleni to chce...nech je to trosku vyssie ked to akva ma na vysku 60cm (tomisan to vola hlbka...). Ja by som tam sarawak nedaval, aj to ma svoje specifika neskor ako to cistit a tomisan nema ziadnu skusenost, nech zacne s cistou ADA a o rok nech si to uz aj kombinuje, moj nazor...Ale kazdopadne aspon tych 40l a nei menej, lepsie 45l substratu nech tam je...
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: Substrat od ADA amazonia 1 alebo 2?

Odoslaťod Tomisan » 05 Apr 2012 19:58 pm

Jasne dakujem za pomoc, velmi si toho vazim. Dam tam len ten ada substrat nebudem to teda radsej miesat. Zoberiem 4 balenia urcite minimalne, budu tam aj nejake bridlicove kamene tak sa to trochu aj nejak vyplni :) este raz diky za pomoc
Tomisan
 
Príspevky: 131
Obrázky: 0
Založený: 14 Feb 2012 19:42 pm
Bydlisko: Nove Zamky

Re: Substrat od ADA amazonia 1 alebo 2?

Odoslaťod trinitysk » 06 Apr 2012 06:59 am

Doporucujem si pozret aj nejake layouty na nete ako by to s ADA malo vyzerat...to najhorsie by bolo keby si tam mal spickovy substrat a nepekny layout...to by bola velka, velka skoda. Radsej si to dobre vsetko este premysli, pomaly dalej zajdes...U ADA sa nasledne velmi zle meni layout, pre zaciatocnika vlastne sa neda menit vobec, takze si to dobre vsetko premysli ...
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: Substrat od ADA amazonia 1 alebo 2?

Odoslaťod Caiman » 24 Apr 2012 22:30 pm

nechcel som zakladat novu temu ked tu uz spominame amazoniu...

Ako odkalujete?
Hlavne s tou novou mam celkom problem...zda sa mi,ze robi dost velky bordel.V minicku mam este jednotku a aj pri vacsom presadzani nie je taky problem ale s NEW mam starosti v dvoch nadrziach.
Mate tip na nejaky konkretny odkalovac vzhladom na malu vahu amazonie napojitelny na hadicu 12mm vnutorny rozmer?Co som skusal mi bud vcuclo aj substrat alebo naopak velmi slabo tahalo
Obrázok používateľa
Caiman
 
Príspevky: 1218
Obrázky: 61
Založený: 24 Nov 2008 22:03 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Substrat od ADA amazonia 1 alebo 2?

Odoslaťod Giftzahn » 25 Apr 2012 05:57 am

@Caiman: opatrne ... :lol: ono vo svojej podstae puzivam tu 12 tku hadicu dokonca v minicka a pohodka .... cize ak uz odkalujem tak tesne nad dno tak aby to nenasalo amazoniu ...cize ak nejaky "kal" na dne je tak ho jemne "rozvirim" hadicou a pekne odsajem ... :wink:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Substrat od ADA amazonia 1 alebo 2?

Odoslaťod trinitysk » 25 Apr 2012 17:12 pm

Caiman amazonia akakolvek sa neodkaluje klasicky ako strk...vysava sa iba nad nou, tak ako pise gift. Dovodom je to, ze klasickym odkalovanim vyris vodu, drolis hrudky ADA substratu, postupne sa zmensuju a dno sa ti moze uplne rozsypat...
V podstate sa pouziva vzdy iba hadica priemeru aky ti vyhovuje, niekedy som si na nu natiahol umelohmotnu trubku aby to drzalo rovny tvar a nemusel som velmi namacat ruku do akva...
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: Substrat od ADA amazonia 1 alebo 2?

Odoslaťod Caiman » 25 Apr 2012 18:55 pm

je mi jasne,ze neodkalovat ako klasicky strk...vsak to by ani neslo.Mal som na mysli precistit len decentne nejaku vrchnu vrstvu povedzme 5mm...
Aj ked sa s tym velmi hrajkam stale sa mi nedari odsat bordel z povrchu dostatocne a staci aby mi tam prefrcali otici cez akvarko popri dne a hned sa to za nimi zdvihne do vody
Obrázok používateľa
Caiman
 
Príspevky: 1218
Obrázky: 61
Založený: 24 Nov 2008 22:03 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Substrat od ADA amazonia 1 alebo 2?

Odoslaťod trinitysk » 25 Apr 2012 19:48 pm

Rozumiem, v tom pripade doporucujem Tetra Tec, potrebny tah si nastavis priamo kohutom a nemusis skrtit cez zalamovanie hadice... kohut je sucastou odkalovaca v jeho hornej casti kde sa napaja hadica (12/16) ...ale s tym odkalenim fakt jemne..;-)
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Ďalšia

Naspäť na Voľná diskusia

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.