Rav,ja nie som tajnostkar,to vobec nie. Mojou prioritou v akvaristike nie su rastlinkove akvaria,ani aquascaping,ani nic podobne.Skusam to len tak pre seba,ci mi to pojde,alebo nie.Da sa povedat,ze na podnet tohoto fora
Keby som mal zhodnotit vsetky substraty ktore som skusal,alebo skusam,tak mi ako najlepsia alternativa vychadza
bezne predavany strk o zrnitosti 2-3 mm.V akvarku vyzera prirodzene,rastlinam tiez vyhovuje,dnove rybky si neposkodia fuzy....
Akadama je v akvariu tiez vyborny substrat,jediny problem vidim v jej lahkosti,staci jeden prudsi pohyb vacsieho sumceka a akadama sa rozviri...
Jemny prany piesok o zrnitostiach pod 1 mm je tiez vhodny substrat,nie pre rastlinky,ale hodi sa pre africke cichlidy,azijske plze /Acanthopthalmus,Acanthopsis.../ a vsetky juhoamericke sumce /Corydoras,Loricariidae.../,sladkovodne raje /Potamotrygon/ ai. Kazdy akvarista,by si mal v prvom rade ujasnit,co v danom akvariu chce chovat,respektive pestovat a podla toho by mal vyberat substrat.Z toho vypliva,ze nie je najlesi substrat,kazdy substrat sa hodi na iny ucel.
a to je z mojej strany asi vsetko