Cim krmite a s akymi druhmi potravi mate najlepsie skusenosti ci uz z mrazenou,susenou alebo zivou potravou.

Jožo napísal:Marcelko, 3x denne je urcite fajn
Problem je, ked ides rano o siedmej do roboty a prides o piatej.
skala napísal:vysledok tej ankety, teraz je to 8,9,15 ma predsa len prekvapuje. Najma pozicia susenej potravy. Maju ti, ktori na to odpovedaju sajn, co ryba zerie v prirode???
emkac napísal:skala napísal:vysledok tej ankety, teraz je to 8,9,15 ma predsa len prekvapuje. Najma pozicia susenej potravy. Maju ti, ktori na to odpovedaju sajn, co ryba zerie v prirode???
No, ja tiez krmim len vlockami. Mix troch druhov. Mrazene nitenky som na odporucanie zrusil. A teraz neviem, preco by som mal rybkam sposobovat zle.
Co zeru v prirode? Hm. Ale oni nie su v prirode. Je to mozno krute, ale je to tak. Ked by sme mali prehanat, tak v prirode ich ani nikto nekrmi, hladaju si vsetko sami.
Akva je podla mna DOST rozdiel oproti prirode.
Ano, viem. Ich strava je nieco ine, povodne ano. Ale aj clovek kedysi jedol surove maso, a teraz je na hamburgeroch. A nezomiera. A nevadi mu to, ked nevie co je lepsie.
Ono je to aj o tom, ako su rybky zvyknute. Ked nevedie, ze existuje ziva a onaka strava, tak su radi aj za susenu.
No a nakoniec choroby. casto sa (nespravnou manipulaciou) so zivou resp. mrazenou stravou do akva zanesu choroby. Teda na fore som nasiel dost prispevkov, kde sa takto choroba zaviedla. A pri krmeni susenou stravou sa taketo nieco nedeje.
No, tolko opacny extremny nazor. Mozno z toho vznikne zaujimava diskusia.![]()
emkac
p.s. Opakujem, bol som az moc extremny. Ale schvalne.
luBBo napísal:,,, čo ti chutí to je pre teba zdravé,,,
skala napísal:Sorex, riasy a sinice nie su ziva potrava.
luBBo napísal:tko,,, čo ti chutí to je pre teba zdravé,,, my
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.