Sweter k tvojim otazkam...
1. Asi ta nepotesim alebo potesim, neviem..

pri tych hodnotach vody netreba s hnojenim robit ziadnu velku vedu...Uplne staci pokial ide o makro dodavat v tejto faze len P a zvysit si PO4 na stabilne hodnoty 0,5-0,7ppm...Ostatne hodnoty mas v akvariu absolutne o.k. a vstupna voda len podtrhuje to co hovorim. Nieco malo o BA vode pre zaujimavost...
http://www.bvsas.sk/sk/o-vode/voda-ako- ... napoj.htmlPokial ide o mikro ktore meras v podstate len cez Fe test, tak tam to drz niekde okolo 0,5ppm, viac netreba.
2. Ano pochopil si spravne...nic ale nie je exaktne, potreba hnojit bude zavisiet hlavne od mnozstva a druhu rastlin, takze ti potreba bude v akvariu rast aleno klesat...Je ale dobre si vodu z casu na cas zmerat, pozret na rastlinky nasledne urobit zmenu v hnojeni (mnozstvo alebo skladba).
3. Spravna je 41g, tak znie recept...v BA podla toho co som nasiel (tukol som na Karlovku) je cca 18ppm Mg, ja mam 7,5ppm a pouzivam original PPS Pro recept a ziaden problem...takze tebe uplne staci robit to rovnako...a pri tych rastlinkach co tam mas by ti stacila aj polovicna davka z PPS Pro...dokonca by som to mozno ani nepouzil a davkoval komerciu kde mas Mg uz obsiahnute + mas uz aj vo vode dost Mg...nic netreba prehanat a zbytocne liat nieco do vody aj ked v dobrej viere je hlupost..
4. Ano, je to tak, napriek tomu sa mi v poslednom obdobi neosvedcil ani jeden, rastliny aj napriek dostocne vysokemu nameranemu Fe vykazovali nedostatok...po preskoceni na komercne hnojivo no problem aj pri nizsich nameranych Fe...Doporucujem zabudnut na Tenso a CSM+B a kupit Florenu, Ferropol, Profito alebo Plantamin...vsetky su vyborne a osvedcili sa mi...momentalne pouzivam ja sam uz dlhodobejsie Profito...
5. V prvej faze zacnu byt niekedy nervozne a behat po akva (trva pomerne kratko cca 1h max.) v druhej faze (ta prijde vzdy..)su apaticke a zalezene...podobne reaguju aj pri zvysenych hodnotach N.
A) Zaujimalo by ma preco sa ti meni KNK...mala by byt +/- rovnka ale zmena o 30% nahor mi prijde uz dost (neviem za aky cas ale aj tak..)...ten strk je o.k.?
B) Na druhom obrazku je staghorn....malo CO2 ale hlavne zvysene hodnoty amoniaku/amonneho iontu ..bakterie nefunguju ako maju, hral si sa casto v poslednom obdobi v dne, neurobil dostatocnu vymenu vody a svietil rovnako silno...
C) Prvy obrazok je malicky, nevidim na nom nic co by mi pomohlo, vacsia fotka by bola fajn...