Ahojte, takze ako som spominal, riesim prvy krat hnojenie makro/mikro, pokusam sa o PPS Pro a mam tu nejake nove problemy, nove otazky a nove vysledky testov

), tak pokusim sa popisat a budem vdacny, ak niekto zareaguje:
- zaciatok hnojenia - 24.2. (cize to budu 2 tyzdne, po 1. tyzdni som to povodne chcel pomerat a upravit pripadne hnojenie, ale nemal som este PO4, tak som len vymenil nieco cez 1/3 vody a namiesal si na 2. tyzden znovu tie iste zakladne pomery podla navodu)
- hnojenie denne, vecer makro a rano mikro
Davkovanie: 1. stlpec su hmotnosti z navodu, 2. stlpec su uz preratane na 200l na tyzdnennu davku
59 g | 2,18 g | K2SO4
65 g | 2,40 g | KNO3
_6 g | 0,22 g | KH2PO4
82 g | 3,03 g | MgSO4*7H2O
80 g | 2,96 g | CSM + B
- mikro som objedvanal ako CSM+B, na sacku je uvedene len: Mikroprvky, zlozenie: 7%FeEDTA; 2%MnEDTA; 0,4% ZnEDTA; 0,1% CuEDTA; 0,485% CaEDTA; 0,89% MgEDTA; 0,06% Mo; 1,3% B
Hodnoty z akva (8.3., merane pred hnojenim):- PH: 6,65
- KNK: 8,5°
- NO3: 17 mg/l
- NO2: 0 mg/l
- PO4: 0,15 mg/l
- Fe: 1 mg/l
- CO2: DC svetlo zeleny
Pre porovnanie hodnoty z vodovodu:- PH: 7,35
- KNK: 6°
- NO3: 10 mg/l
- NO2: 0 mg/l
- PO4: 0 mg/l
- Fe: 0 mg/l
Problemy:- na vallisnerii a korenoch sa objavila sedohneda vlaknita riasa (taka ta rozvetvena)
- pri HMku este stale vidim hnednutie starsich listov (resp. tie casti co hnedli su teraz zhnednute este viac)
Otazky:1- na zaklade merani by som zrejme mohol makro zatial nechat aj davkovanim aj pomerovo tak isto a mikro znizit napr. na 1/2? (dnes som z viacerych dovodov radsej vymenil 1/2 vody)
2- ak chcem to davkovanie a pomery potom co najviac optimalizovat, mozem uvazovat takto?: ak som to spravne pochopil, PPS Pro je o tom, pridat denne cca take mnozstvo z kazdeho prvku, kolko akva za 1 den aj spotrebuje (prip. + nieco malo navyse, co sa vykompenzuje napr. vynechanim alebo vymenou casti vody), tzn. ze by som sa mal dostat na priblizne take davkovanie, ze ked nameram "nejake" hodnoty 1 den (napr. pred hnojenim) tak presne o 24 hod. (tiez pred hnojenim) by som mal namerat hodnoty cca take iste?
3- MgSO4 ma na PPS Pro to povodne davkovanie 41 g, cital som ze ak sa pouzije MgSO4*7H2O treba ratat 2x tolko, preto som vychadzal z 82 g, ale podla tohto linku:
http://www.flowgrow.de/naehrstoffe/perp ... o-t56.html, je pri MgSO4*7H2O uvedenych tiez len 41 g, aka je teda spravna gramaz?
4- tu na fore som videl spomenute ze CSM+B by malo mat kvoli vysokemu obsahu zeleza polovicnu davku ako je v navode PPS Pro, je to tak? (vzhladom na u mna namerany vysoky obsah Fe sa mi zda, ze nieco by na tom mohlo byt)
5- viete mi prosim niekto povedat ako sa prejavuje prilis vela CO2 na krevetkach? Ryby su u mna ok, ale mam trochu pochybnosti o 1 CJ ktora ide nejako do oranzova, a na inej ked som dnes skusal ist s pH este o nieco nizsie (cca 6,5) som si vsimol cudnejsie chovanie, pohybovala sa akoby strnulejsie a skrabala sa nozickami, tak neviem ci nejde o nejaky stav pred vzliekanim (CJ mam uz dlhsie a predtym som si to nikdy nevsimol, no pre istotu isla hned ta 1/2 vymena vody a pH udrzujem na povodnych 6,65, zajtra budem pozorovat ako su na tom).