caute, tak zase sme sa posunuli o krocik dopredu, dali sme navrtat studnu a dnes sme dostali vysledky rozboru, ako sa predpokladalo, voda ako pitna nepresla. Velmi by som ocenil, keby mi k tym vysledkom vedel niekto daco povedat v ludskej reci

Info o studni: nachadza sa v Miloslavove, priemer rury 200 mm, hlbka 14 m, voda zacina v hlbke 7,3 m, testy robilo RUVZBA, prvotne odcerpanie nam robil hydrogeolog a to tak ze dosiel s cerpadlom a hadicou a asi hodinu odcerpaval dokym neprestala voda pieskovat, nasledne naplnil 2 sklenene flase ktore som mal z RUVZ, tie som hned odniesol na rozbor. Podla vysledkov nepresli 4 ukazovatele z Mikrobiologie, teta z RUZV vravela ze to mohlo byt sposobene aj nespravnym odoberom vzoriek a odporucila spravit dezinfekciu studne a dat znova spravit rozbor pre tieto 4 ukazovatele, idealne uz z rozvodov ktore pojdu do domu. Vysledky (ukazovatele ktore nevyhovuju uvadzam cervenym):
Mikrobiologicke vysetrenieEscherichia coli: 1 KTJ/100 mlKoliformne baktérie: 4 KTJ/100 mlEnterokoky: 1 KTJ/100 mlKultivovateľné mikroorganizmy pri 22°C:
150 KTJ/1 mlKultivovateľné mikroorganizmy pri 27°C: 110 KTJ/1 mlBiologické vyšetrenieBezfarebné bičíkovce:
0 jedince/mlŽivé organizmy (okrem BB):
0 jedince/mlVláknité baktrérie (okrem FeB a MnB):
0 jedince/mlMikromycety:
0 jedince/mlMŕtve organizmy:
0 jedince/mlŽelezité a mangánové baktérie:
0 % pokrytiaAbiosestón:
6 % pokrytiaFyzikálno-chemické vyšetrenieAmónne ióny:
0,0459 mg/lFarba:
0 mg/lDusičnany:
17,9 mg/lDusitany:
ND mg/l (nezistené použitou metódou)Chemická spotreba kyslíka manganometricky:
0,30 mg/lVodivosť: