po prestahovani planujem zrusit svoju 240tku a pustit sa do 700 l divociny

hruby objem: 726 l
rozmer: 220 x 55 x 60 cm (druhy udaj je vyska, zvazoval som este 220 x 50 x 65 cm)
osvetlenie: chcel by som sa dostat nad 0,5 W/l, zatial je v plane vlastna vyroba krytov na T5
osadka a rastlinstvo: vacsina ostava z 240tky, nieco sa pomeni, doplni atd., toto ma cas
hnojenie: prisposobene PPS Pro ako doteraz, CO2 set z 240tky - akurat flasu vymenim za 6 kg
filter: asi externy skleneny komorovy
Akvarko bude umiestnene vo vyreze v stene, s tym, ze z obyvacky bude licovat so stenou a v izbe na druhej strane bude precnievat do skrine, tzn. bude vidno len z obyvacky. Vyrez je vacsi ako akva (schvalne), tento priestor bude prekryty z obyvackovej strany (vyklapatelnym) ramom dokola, cize viditelna vyska bude niekde okolo 45 cm, ramom zakryjem vrchnu cast akva s vystuhami a spodnu so strkom, z bocnych zakryje v podstate iba hrubku skla + cast steny. Manipulacia v akva bude teda mozna ciastocne aj z prednej obyvackovej strany (pod vyklopeni ramu tam bude priestor na ruku - vyska cca 12-14 cm). Precnievajuca cast akva bude na kovovej konstrukcii ukotvenej do zakladov domu.
Filter by som chcel skusit zlepit sam, umiestneny by bol (vid lavy nakres = pohlad z vrchu) ten obdlznik vlavo hore, max. tam vychadza 90 l, ale rozmyslam skor o nejakych 35-45 l, nech sa s tym da lahsie manipulovat pri cisteni atd. Vysoky by bol rovnako ako akva a umiestneny v jeho rovine. Toto zatial nemam nastudovane, ale asi by som sa chcel vyhnut vrtaniu, cize skor by som asi vodu prehanal hadicami ponad skla. Velmi by som chcel vyuzit studnovu vodu, onedlho ideme dat navrtat, nasledne dam spravit testy, tak dufam ze bude v pohode. Odpad aj privod studenej a teplej vody bude zavedeny az ku akva, toto su veci ktore budem v blizkej dobe riesit, takze tu by som hlavne potrebovat poradit, aby bolo cistenie, vypustanie/napustanie co najkomfortnejsie

Kedze zatial vela veci nemam domyslenych, velmi by mi pomohlo keby ste dali vediet co sa vam zatial z uvedeneho nepozdava (alebo by ste riesili inak), pripadne mi hodili nejake linky na akva tu na fore (postupne prechadzam tie vacsie objemy), kde by som sa mohol inspirovat po technickej stranke. Ked doriesim tieto veci, tak pridu na rad tie prijemnejsie = ako bude akva vyzerat zvnutra