Trochu vzdialene som sa s tým boril na svojich stránkach, kde som akúkoľvek priamu interakciu zakázal. Miera zmyseldávajúcich príspevkov bola chabá. Tu je to chvalabohu o poznanie lepšie. Myslím, že z ankety vyplýva asi najlepší výsledok - aj keď to je práca pre moderátorov. Predpokladám, že to môže fungovať mailom, alebo v nejakom admin/moderátorskom móde - čo iste uľahčí situáciu. Len neviem, či by som zverejnil po akom čase / ktorom príspevku bude tá hranica. Aby sa nenašli snaživci špekulanti. Moderátor by mohol sám časom usúdiť, či prispievateľa pustiť do fóra naplno, alebo nie. Rozoberáte zakladanie tém, len veľakrát kopa prvých príspevkov nových je od veci, ale nie je to o nových témach. Ale o pridaných príspevkoch k nejakej už jestvujúcej téme.
Moderátori by mali byť rázni nerozpakovať sa nad čistením. Bez upozornení. Ale rozlišovať sprostosti, útoky od napr. nevedomosti. Tí, čo sa pýtajú stále na to isté, čo už bolo prebraté sú nádejou, že akva.sk bude aj o 5 rokov. Ako som spomínal, málokto ma trpezlivosť vydržať aktívny dlhšiu dobu. Veď aj obchodník, ak chce niečo predať, musí za mesiac odpovedať 150 krát na rovnakú otázku, aj keď je to napr. napísané v návode. Už len taká vec ako sú otváracie hodiny

. To chce asi nanavigovať na vlákno, kde je opakujúca otázka prebratá / preberaná. Spôsobom slušným, trpezlivým. Veď koľkí z nás sme tiež v minulosti chceli otvoriť už preberanú tému a dnes sme možno tí, ktorí majú tendenciu napomínať druhých. Cap zahradníkom

.
Neviem, čo iné by mohlo nejako rozvíjať akva.sk. Ak si odmyslím fórum, tak akva.sk sa od svojho vzniku takmer nerozvíja a to sa mi nepáči celých už tuším takmer 11 rokov. Tvrdím a pôsobil som do konca roku 2008 v klube.akva.sk, že to je dieťa akva.sk, aj keď mám zlú predtuchu, že už ho čaká len pomalá smrť. Dúfam, že to mojich bývalých "kolegov" naštve a budú pokračovať. Iné pozitívum, a to je asi to, vďaka čomu niektorí "starí harcovníci" úplne neodišli, sú stretká. To je veľmi pekné, že to prežilo až dodnes. Viem, že od roku 2003 do 2009 sa tam prestriedalo asi 200 - 250 ľudí. Nejaký čas som si už myslel, že oheň dohorel.
Na akcii v nedeľu ste mohli uvedené zámery prebrať z jedným z dvoch, ktorý stojí za akvou.sk. Aj technicky, čo dovolí phpbb. Marián - marlo predával na Akvatrhoch v Petrzalke hned za mnou.
V každom prípade želám akve.sk veľa ochotných moderátorov a veľa "zdravia" a odolnosti do prichádzajúcej neodvratnej puberty

.