Maja napísal:Po zhliadnuti istych fotiek uplne namakaneho akvaria (Astrid) som sa nastvala a sla som si kupit Sera Florenette A drahe ako das ale bude v tom cert a aj pes zakopany ked mi to neporastie!

Ked mi to povyraste aspon spolovice ako vam, budem stastim bez seba.

... to šme se pobavili...

vazne, velmi si mi tym polichotila, Maja.
Ja som sa uz predtym nahnevala na nina, ze vam vtedy ukazal tu fotku, chcela som, aby to bolo prekvapenie na sutazi. No a hadam aj bude...
A Maja, obavam sa, ze si si trochu zle pospajala suvislosti a preto zbytocne vyhodila peniaze. Moje skusenosti s tymi tabletami som popisala v tom mojom prispevku vyssie, ale ty si si to nejako spojila Sera Florenette A = pekne akvarko ako Astrid. Ale to nie je pravda. Ako som pisala, pridanie hnojiva sa vyraznejsie prejavilo na Didiplis diandra, ale na ostatnych nie nejako velmi. Tomu istemu ucelu by mozno dobre posluzilo aj PMDD, s ktorym som ja nemala prave najstastnejsiu skusenost (zakal) a tam mu teraz az tak nedoverujem... Preto som radsej pouzila spominane tablety.
To ale neznamena, ze ich musis vyhodit hned do kosa. Daj ich ku korenom rastliniek a uvidis, urcite im to neublizi, moze im to len pomoct.
No ale aby som sa dostala k jadru veci. Za hlavny dovod, preco mam take akvarium, ake mam (podla mna nie je az take nadherne), je
SVETLO. Na hruby objem 230 litrov, cize asi 200 litrov vody svietim siestimi ziarivkami, co sme spolu 150 Wattov. A rastliny rastu.
Hnojivo v poslednej dobe nepouzivam skoro ziadne, len raz za cas tie tablety, z kvasnic CO2. Ale hlavne tam mam kopu ryb, niekto by mozno povedal, ze akvarko je prerybnene. Vonkajsi filter nestiha, musim ho kazdy tyzden cistit a vtedy aj menim vodu.
Iked je pravda, ze mozno by som mala opat skusit to PMDD, alebo dam viac tabliet Sery. Po kompletnom skracovani a presadzani akvarka minuly tyzden sa mi zda, ze niektore rastliny uz nemaju taku farbu ako predtym. No este uvidim.
Cize zaver: svetlo, vela svetla!