Akvarko beží asi mesiac ale predtým bola doma nádobka na kávu 12 litrov, kde boli dve male rybky, takže nové väčšie akva bolo naočkované so zabehnutej nádoby na kávu. Plávajú si v ňom dve perlovky červené - hemichromis lifalili - aspoň teda tak som ich kupoval (vyzera, že aj tá druhá je samička, prvá určite lebo sa už vytrela, ale celkom si rozumejú, teda zatiaľ, jedna je väčšia a jedna menšia, neboli kupované naraz) a prísavník zlatý a prisávník klasický - neviem presne ako sa volá, tak mi to odpuste. Dno je štrkový substrát (mix hrubší štrk taký ako trebás na pláži pri jazere ako trebars na seneckých jazerách, mix s kremičitou drťou 3-4 mm). V akva je zopár kameňov v ľavej časti ťahajúcich sa až za stred akva (nehrajú rovnakou farbou - nazbieral som čo som našiel pri jazere, časom chcem zmeniť, aby to viac ladilo) a v pravej časti drovo, ktoré sa ťaha až k hladine, v pravom rohu, bočnej pravej stene a čistočne na zadnej stene cca 30cm mám valisnériu spiralis a na dreve pri dne mám uchytené tri väčšie anubiasy var nana v ľavom zadnom rohu a pri zadnej stene mám dva kusy veľkých echinodorusov parviflorus tropica (po pridaní foto to bude samozrejme lepšie vidieť

pH nejakých 8,1 až 8,2, vstupná voda má pH cca 7,8
celková tvrdosť cca 10-12 stupňov nemeckých, toľko má vstupná voda, zatiaľ žiadne mixy, voda tam ide iba taká ako z kohútika
dusitany 0mg/l
dusičnany cca 25mg/l
kŕmenie - granule pre mäsožravé cichlidy, také malé plávajúce granulky, rybám sa lepšie žeru ako tie väčšie, ktoré mi moc nechceli, lebo asi boli moc veľké, aj keď sa tak nejavili, a mrazené dávam komáriu larvu, ancistrusom občas hodím kúsok betakaroténu-mrkva
ďakujem za prípadné reakcie, teda dokým nebude foto, tak aspoň napr. k technike, osadenstvu, vode.