mam nove 55 litrove akvarium. (Kupeny set v Hornbachu s filtrom, termostatom a lampou). Ked som ho napustil vodu a dal rybicky, voda bola okolo 28 stupnov. Casom to kleslo na 27, a tam sa to drzalo. Po case som mal pocit, ze sa rybky spravaju "inak". Najprv sa tetra cierna zacala schovavat a lezala na dne. Potom si zacali lihat na dno aj platy, a nakoniec aj jedna gupka. Po rade z predajne som pri prvom cisteni zmenil vodu tak, ze teplota bola 24.5. Cez noc (tu uporoznujem, ze teplota vystupila cez noc, kedy bolo svetlo vypnute) vsak vystupila na 26 a teraz je okolo 26.5. Tieto rybky stale vacsinou lezia na dne (ta gupka uz ani nie, ale platy ano a tetra sa stale schovava), ale ak si myslia, ze idu dostat potravu, plavu o106. Neviem ci na to polihovanie moze mat vplyv ta teplota alebo aj nieco ine (ziadne priznaky chorob nemaju, iba ta tetra ma rozstrapkanu zadnu plutvu). Ale ak ano, tak ako ju mam znizit?
Fakty: Termostat je stale vypnuty (aj z elektriky), lampa svieti tak maximalne 12 hodin. V noci ide len filter (nejaky Fluval, myslim). Na kryte mam stale otvorene tie dvierka, ktorym sa im dava jest - nech sa im vetra. Izbova teplota je 24 stupnov. Krmime ich raz denne, najprv susenu stravu, ale dnes uz zacinam davat aj mrazene cerviky. A mal som tam dve rastlinky, teraz mam 4.
Dakujem za pripadne rady