arowana:neboj nic neberiem v zlom...je rozdielne ked radi zacinajucemu profik ako ked mu radi niekto kto ma male skusenosti....ak som ta pobavil tak to je dobre

ale urcite som sem nepisal len tak z nudy....otazka padla a ja som na nu odpovedal co najednoduchejsim sposobom pre zaciatocnika...keby napisal ako odchovat tetru konzsku alebo cisarsku tak tu ani neceknem tymto sposobom som odchoval tri bezne druhy tetier ciernu,ziarivu a neonku.tento sposob bol aspon pre mna ucinny,pretoze v spolocenskom akvariu som v tej dobe neupravoval vodu a ph sa drzala nad 7,ale ked som taketo ryby preniesol do nadrze pod ph 7 bol to pre nich velky impulz na vytieranie narozdiel od teba,lebo ty uz odmalicka chovas ryby v podmienkach,ktore im vyhovuju,cize ak hodis tetru z rovnakych podmienok do takmer rovnakych,tak je uz pre teba tazsie najst ten impulz na vyter,samozrejme ze ty to riesis metodami,ktore si tu pisal...mlade jedince atd.samozrejme je rozdiel aj v tom,ze tebe sa vyliahne zo 100 ikier 90 a mne 10,ale na zaciatok to staci.preco som tu raselinu vyvaral?!no len preto aby som nemusel davat samotnu raselinu do akva,kde by som mal potom zasratu celu vodu a ph by mohlo klesnut az na moc nizke hodnoty(moj dojem)
s neonkami som mal sice problem v tom,ze v spolocenskom sa mi nevytreli ani raz a vo vytieracke ked sa vytreli tak vsetky ikry splesniveli,pretoze to boli prezrete,ryby som nechal tak a az na dalsi vyter sa mi podarilo ich odchovat.ale akosi si pisal je rozdiel u cloveka,ktory sa tym bezne zapodieva ako u niekoho kto sa ide pokusit o prvy planovany vyter....ja som zacinal tak ako som aj pisal a fungovalo to,preto som to tu napisal ako aj mozny sposob zaciatku chovu pre Petra123