Tetra krvava vs hnojivo SERA Florena



Akvarijné ryby - choroby, liečba

Tetra krvava vs hnojivo SERA Florena

Odoslaťod Holubar » 07 Máj 2011 12:48 pm

Vie niekto potvrdit fakt, ze tetra krvava je citliva na nejaku zlozku hnojiva alebo hnojivo pre rastliny vseobecne?

Ked som po prvy krat vypustil hufik tychto tetier do akva, bolo to v case ked som pridaval aj hnojivo, aj ked len v tretinovych davkach. Hned dva dni po vypusteni odisli dve tetry, cely proces bol velmi rychly, priznaky ako pri otrave - dychanie pri hladine, nekoordinovane pohyby a po par hodinach boli rybky paralyzovane a sli do ladu.

Vtedy bolo akva cerstvo zabehnute, rybky boli jedny z prvych, nespojil som si to s hnojivom, aj ked ma to napadlo, vymenil som cast vody a zhodou nahod som prestal aj s hnojivom - vtedy vsak kvoli riasam.

Asi pred mesiacom som zacal opat experimentovat s hnojivom, pridavam ho podla navodu raz tyzdenne 5ml na 20L novej vody a odvtedy sledujem len dalsi uhyn tychto ryb.

K dnesnemu dnu je z povodneho poctu 8 uz len jedna ziva, vcera boli este dve, pri com som nepozoroval ziadne priznaky choroby ani nic podobne, obe zrali a plavali ako ostatne.

Ostatne osadenstvo je v poriadku - pandy, SAE, otici, ramirezky, neonky, cherry. Jediny uhyn som zaznamenal na gupkach - od kupy pred mesiacom mi odisli obaja samci, samicky ziju.

Existuje nejaka skupina ryb, ktora je precitlivela na prvky v komercnych hnojivach? Nerad by som priniesol dalsi hufik rybiek na istu smrt
Obrázok používateľa
Holubar
 
Príspevky: 217
Obrázky: 4
Založený: 23 Aug 2010 23:36 pm

Reklama

Re: Tetra krvava vs hnojivo SERA Florena

Odoslaťod ichthys » 07 Máj 2011 13:21 pm

Mam tetry krvave uz dlhsiu dobu a hnojim PMDD, predtym tetra plantamin, zatial som uhyny v spojitosti s hnojivom nezaznamenal. Sledujes si aj parametre ako NO2 a pod?
ichthys
 
Príspevky: 232
Obrázky: 3
Založený: 15 Okt 2010 15:00 pm


Naspäť na Akvarijné ryby - choroby

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.