The Hunger Green @chnuro



spustená nová sekcia kde budete mať možnosť prekonzultovať s akvaristami dosiahnutý layout Vášho akvária

The Hunger Green @chnuro

Odoslaťod chnuro » 12 Mar 2016 23:09 pm

Zdravím všetkých známych aj neznámych akvaristov :-)

So zrušením predchádzajúceho mini akvária Under the stump neostalo doma prázdne miesto. Nasledujúci layout vznikol na želanie mojej nastávajúcej na jednoduchý scape. Ponúkol som jej, nech si vyberie, čo by chcela mať v spálni. Listovali sme spolu obrázkami akvárií, čo by som dokázal vytvoriť a najviac sa zapáčili Iwagumi akváriá. Takže do toho :-). Nové akvárium som nazval
The Hunger Green
...ale kľudne by sa mohlo aj volať: Akvárium pre Lenku ;-)
D58.jpg

Akvárium bolo založené 14.1.2016.


Filtrácia: Eheim 2222, náplne v poradí: Eheim Mech, modý molitán, Eheim Substrat Pro, filtračná vata, akrylové rúrky (výrobu som popísal v časopise Akvárium, číslo 28, strana 48.)
Pôvodne tento filter slúžil v oveľa členitejšom akváriu, v iwagumi som ho trošku priškrtil.

CO2: z tlakovej fľaše do nasávania filtra pomocou tzv. Sera T-kus.
Pôvodne som mal nachystaný Sera CO2 reactor, ale po niekoľkých rokoch prevádzky novú inštaláciu neprežil a praskol. Pridávanie CO2 do nasávania filtra je v testovacej prevádzke.

Ohrev: žiadny

Osvetlenie: DIY 1x LED Bridgelux BRXA (5600K), aktívne chladenie, originálny reflektor.
LED je ovládaná prúdom zatiaľ 500mA, čiže pre danú LED to znamená výkon asi 15W. Musel som oproti predchádzajúcemu akváriu zvýšiť výkon a umiestniť svetlo vyššie, pretože je svetlo s použitým reflektorom dosť nehomogénne rozložené. Na rastlinách po krajoch je vidieť, že viac svetla by zniesli. Do budúcnosti ešte zvážim ďalšiu konštrukciu DIY LED svetielka.

Dno: ADA Power Sand Special (asi 1/3 balenia S) oddelený sieťkou proti hmyzu, ADA Amazonia normal (3 L) + ADA Amazonia powder (1 L)

Dekorácie: Kamene Dragon Stone. Musím pochváliť Marla (akvaland.sk) za poslanie nafotených kameňov skladom a ochotu stretnúť sa v neštandardný čas, aby som si dal dokopy hardscape. Nakoniec som použil všetky kúpené, v akváriu je 2,8kg.

Pozadie: čierne pozadie (samolepiaca tapeta)

Hnojenie: zo začiatku inšpirované ADA, neskôr DIY. O mojom hnojení som písal článok v časopise Akvárium, číslo 28, strana 42.

Osádka: Neocaridina Yellow - vďaka sappa. Dosť zvažujem aj rybky do miníčka po takmer 4 rokoch. Trošku ma navnadil náš Vincent na Hyphessobrycon amandae (Tetra Ohnivá). Ale to si ešte nechám dobre prejsť hlavou.

Použité rastliny:
  • Utricularia Graminifolia - trošku mysifikovaná rastlinka medzi akvaristami pre jej náročnosť, ale nie je to úplne tak. Mám ju už druhý krát a rastie bez problému, horšie bude ju udržať v podklade. Voľba padla na Utriculariu hlavne pre jej úžasnú farbu zelene, jemnosť, "jednosmernú" štruktúru ktorú vytvára. Zapadla mi aj do konceptu Iwagumi akvária, kde sa pýta jej pesovanie ako monokultúra.
    Utricularia je v emerznej forme mäsožravá rastlina, z čoho plynie aj názov akvária :-).

Po návšteve Marla som bol aj náhodou trošku pozrieť Vincenta a prebrali sme okrem iného aj hardscape do tohto mini. Inak sa to skladalo už nedzi štyrmi sklami o niekoľko dní neskôr. Je to moje úplne prvé akvárium bez dreva, tak prosím o zhovievavosť. Osobne nie som s výsledkom až tak spokojný, ďalšie iwagumi bude už lepšie ;-).

Niečo z tvorby hardscape:
Hardscape.jpg

Niečo zo sadenia:
Sadenie.jpg

Občas sa ozvem s aktualizáciou, dúfam, že sa akvárium bude páčiť ;-)
Obrázok používateľa
chnuro
 
Príspevky: 2405
Obrázky: 35
Založený: 10 Jan 2011 12:18 pm
Bydlisko: TT, PB, CA

Reklama

Re: The Hunger Green @chnuro

Odoslaťod chnuro » 12 Mar 2016 23:14 pm

Poznámky k Utricularia Graminifolia a Amazonia:
  • Nakúpil som celkom dosť rastlín, aby som si nekomplikoval zábeh už aj tak zlej kombinácie: monokultúra + UG + čerstvé akvárium. Takže som ani nemusel príliš rozdeľovať trsy. To sa neskôr ukázalo ako chyba. Asi po 2-3 týždňoch, keď podrástla zelená masa, ale nie veľmi korene, mi denne vypával aspoň jeden trs trávnika. Bolo toho stále viac a viac. Tak som vytiahol, rozstrihol a opätovne zasadil väčšinu rastlín (plesal som za sieťku medzi Power Sand a Amazoniou). Poučenie: in-vitro stihám od teraz aspoň na 10ks, nie na 4-5, ako radí dodávateľ.
  • Pri presádzaní som si všimol, že väčeina trsov má korene akoby obalené v živnom géle. Ten som ale poriadne umyl. Boli to skôr hnijúce korene. Prepláchnutím sa to zastavilo. Zdravé korene teraz držia lepšie aj v dne. Takže predsa je pravda, že utricularia nemá rada čerstvé akváriá a čerstvú Amazoniu tým dupľom.
  • Oba vyššie spomenuté problémy určite prispeli k zariaseniu po 3-4 týždňoch zelenou vláknitou riasou. Ukázalo sa, že dôvodom bolo aj striktné držanie sa konceptu ADA. V tých STEP a BRIGHTY vodičkách musí byť ešte niečo navyše, ako ukazujú rozbory. Keď riasy neustupovali, tak som začal riešiť hnojenie po svojom. Rias som sa zbavil dôkladným vyčistením, nasadené krevety a vypnutím osvetlenia na 2 dni. Následne som začal hnojiť aj makrom a riasy sa držia už iba v úzadí. Cieľové koncentrácie hnojív v akváriu: NO3=5ppm, PO4=0,5-1,0ppm, Fe=0,1ppm.

A ešte nejaká foto ako to rástlo s postupom času. Fotky sú zoradené zhora podľa dňa od založenia nasledovne: 0, 3, 7, 13, 26, 35, 58. Foto z 35. dňa je už po presadení takmer všetkých trsov.
Rastieme.jpg
Obrázok používateľa
chnuro
 
Príspevky: 2405
Obrázky: 35
Založený: 10 Jan 2011 12:18 pm
Bydlisko: TT, PB, CA

Re: The Hunger Green @chnuro

Odoslaťod grello » 12 Mar 2016 23:19 pm

Mno pjekne :)
Jediné, čo sa mi úplne ''nepáči'' je veľmi diétny hardscape, a úprimne podľa mňa neviem, či je to iwagumi. Určite nie to klasické, japonské. Neber to ako kritiku, skôr postreh. S hardscapeom sa dalo ešte hodne pohrať, mám pocit, že ti viac sedia korene.

A UG je veľmi pekné, s rastlinkami to skrátka vieš :pivo:

P.S.: Nastávajúcej? Gratulujem! :pivo:
Obrázok používateľa
grello
 
Príspevky: 350
Obrázky: 0
Založený: 23 Júl 2012 20:30 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: The Hunger Green @chnuro

Odoslaťod chnuro » 12 Mar 2016 23:26 pm

Je to podla teorie Sanson Iwagumi, ale treti kamen tak zanikol, ze z toho "iwagumi" velmi radost nemam. Takze sa zhodneme. Do vacsieho akva by som si ich nemohol dovolit. Ale pohodááá, iwagumi este nejake bude. V tom mini je to sranda sa hrajkať - tým, že som v podobnom objeme začínal je to taká moja srdcovka.
Obrázok používateľa
chnuro
 
Príspevky: 2405
Obrázky: 35
Založený: 10 Jan 2011 12:18 pm
Bydlisko: TT, PB, CA

Re: The Hunger Green @chnuro

Odoslaťod Jozef I. » 12 Mar 2016 23:28 pm

Peťo je to pjekne. Síce v porovnaní s tým na čo sme u teba zvyknutý také dietne ale pekne. Ta UG je bombova. No myslím si že ťa toto dlho baviť nebude, ale aspoň na leto s tým nebudeš mať toľko roboty a môžeš sa venovať aj iným koničkom. Nemáš ich málo čo viem :) A verím tomu, že na jeseň/zimu už budeš riešiť niečo nove, niečo viac chnurovské s čím sa pekne vyhráš. heh.. mám pravdu? :)
Obrázok používateľa
Jozef I.
 
Príspevky: 1529
Obrázky: 0
Založený: 04 Feb 2012 18:46 pm
Bydlisko: Senica

Re: The Hunger Green @chnuro

Odoslaťod Loki12 » 13 Mar 2016 00:13 am

hmm, zaujimavy pocin od teba. Mne sa iwagumi pacia, takze schvalujem :-). aj ked je fakt ze po chvilke ma to zacne nudit a mam tendenciu tam hned davat dalsie rastliny.

UG je fajnove a dakujem ze sa delis o pozorovania s InVitro rastlinami - mne by mali prist tri balenia HC, MH, Eleo tak pouzijem tvoj postup.

Co ma ale zaujalo, je pustanie CO2 do intake filtra. Ja teraz fungujem na ISTA TurboReactore a musim povedat, ze to zblnkanie (nie ze by som s toho mal nervy) mi nejako nechuti. Na klasickom inline Reaktore mi vadi hmla, na fajke mi vadi dalsia hadicka do akvaria a hmla, pri Externom reaktore mi vadi zblnkanie (zvazujem ci ma zmysel ist do DIY externeho reaktora co si mi raz uz radil) alebo skusit este tuto poslednu metodu. Cize ak uz mas nejake skusenosti, prosim napis daco aj o tomto.

Temu si oznacujem ako oblubenu a budem sledovat aj dalej.
Obrázok používateľa
Loki12
 
Príspevky: 1031
Obrázky: 10
Založený: 07 Jan 2013 12:41 pm
Bydlisko: Bernolakovo

Re: The Hunger Green @chnuro

Odoslaťod doors010 » 13 Mar 2016 00:16 am

mne tie dragon kamene vobec nesedia vzhladom pride mi to tak strasne umele... keby si skor pouzil seiryu stone tak tie by stacili kludne aj v tom mnozstve ako mas dragon a vypadalo by to daleko krajsie ...inak pekne
doors010
 
Príspevky: 1245
Obrázky: 0
Založený: 26 Sep 2011 11:22 am

Re: The Hunger Green @chnuro

Odoslaťod chnuro » 13 Mar 2016 00:43 am

@Jozef - je to dietne, bolo to aj cielom. Venujem sa priprave dalsej nadrze, toto mini je iba taký dopnok.

@Loki - Ten rektor co mas je v podstate presne to od Sery. Neodporucam pouzivat. Holubar si takto vytopil byt 480L akvariom - dost pruser. Stichne to trosku, ked das von tie vrtulky. Ked reaktor, tak asi iba DIY. Do nasavania je to tiez trosku hlucne, ked obcas filter "vypluje" nahromadený inertný plyn, ale mám to v spálni a ani o tom neviem. Problém pridávania do filtra je aj znižovanie PH vo filtri - teoreticky. Dlho som sa tomuto riešeniu bránil a mám to teraz už 2 mesiace.

@doors - vies, preco su "Dragony" take oblubene? Neovplyvnuju tvrdost vody ;-). Proste som si ich chcel vyskúšať. Rovnako aj monokultúru iwagumi. Boli to výzvy, ktoré po nejakej dobe uznám ako pokorené a pôjdem ďalej.

Ešte som vyššie neuviedol jednu vec:
Výmeny vody robím už dlhšie (aj v predchádzajúcich akváriách) s vodou z RO bez miešania s vodovodnou. Tvrdosť a alkalitu dorábam "práškami": MgSO4, CaSO4, NaHCO3 (sóda bikarbóna). Na výpočet tvrdostí je pripravená aj kalkulačka. V akváriu majú veľký vplyv aj dekorácie, tak si treba dávkovanie doladiť pre každé akvárium individuálne. Udržujem v akváriu GH=6°, KH=3°, Ca:Mg cca 3.
Vďaka tomu mám v tomto akváriu PH=6,1, DC zelený.
DSC_4839.jpg
Závesný Drop Checker (DC) - super je, že pri fotení sa to strašne jednoducho vyberá z akvária.
Kúpil som v podstate to najlacnejšie z e-bay.
Obrázok používateľa
chnuro
 
Príspevky: 2405
Obrázky: 35
Založený: 10 Jan 2011 12:18 pm
Bydlisko: TT, PB, CA

Re: The Hunger Green @chnuro

Odoslaťod Caiman » 13 Mar 2016 07:19 am

Zaujimave akvarium,pekny jednoduchy a cisty dizajn. Som zvedavy ako dlho bude udrzatelna ta utricularia. Myslim,ze strihanie nema rada,do sirky uz nema kam rast tak sa uz bude tahat len hore asi.
Za mna mozno len jedna drobnost - dopredu na spodnu cast by som nalepil pas nejakej ciernej folie tak aby zakryla ten substrat a spodok uc
Obrázok používateľa
Caiman
 
Príspevky: 1220
Obrázky: 61
Založený: 24 Nov 2008 22:03 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: The Hunger Green @chnuro

Odoslaťod Jofre » 13 Mar 2016 11:00 am

Mne sa to páči :wink: Zo všetkých štýlov mám najradšej Iwagumi...
Super, že si popísal celkový progres s UG :pivo: Do budúcna ju určite vyskúšam :)

Dragony som zvolil z rovnakého dôvodu, ako ty...Že neovplyvňujú parametre vody. Seiryu kamene sú síce pekné, ale keby ich použijem v takom množstve, ako Dragony...Ufff :D

Nech sa naďalej darí :pivo:
Obrázok používateľa
Jofre
 
Príspevky: 296
Obrázky: 0
Založený: 19 Máj 2012 15:47 pm

Re: The Hunger Green @chnuro

Odoslaťod vincent van gogh » 13 Mar 2016 11:04 am

chnuro : Fotoprezentácia je na výbornú s hviezou."Hlavná" fotka do stredu......výborné.To som netušil,že sa to dá :!:
A ked chlap urobí akva pre svoju milú......tak to je absolutórium. :roll:

Som zvedavý,ako sa nakoniec rozhodneš (alebo Lenka?) s rybkami. :)
Obrázok používateľa
vincent van gogh
 
Príspevky: 1683
Založený: 28 Sep 2013 12:21 pm
Bydlisko: BA

Re: The Hunger Green @chnuro

Odoslaťod Stewie » 13 Mar 2016 20:30 pm

:shock: Ajajáááj, další zaujímavý scape, v tej monokultúre to vyzerá veľmi dobre a kedže tá UG mi zatiaľ stále vŕta v hlave vítam aj ukážkové info ohľadom nakopnutia nádrže
Iwagumi je zaujímavá disciplína a akvárí v podobnom duchu je na akve menej ako šafránu :pivo:
Obrázok používateľa
Stewie
 
Príspevky: 615
Obrázky: 10
Založený: 02 Mar 2014 14:10 pm
Bydlisko: DK

Re: The Hunger Green @chnuro

Odoslaťod Pštros » 13 Mar 2016 22:24 pm

Welcome to the Chnuro's Hunger games...

Pre mňa okulahodiace a upokojujúce akva, určite by mu pasoval črieda nejakých prckov.

Ďalší významný aspekt sa mi zatiaľ vo svoj prospech využiť nepodarilo. Snažil som sa manželke ukázať, co Vsetko dokáže chlap urobiť pre polovičku... Reku aj ja ti spravím nejaké menšie akvarko... Ale nič z toho.
Necháva ma hrať sa v mojom bazeniku, za co jej patrí moja neobmedzena vďaka.

Tak teda držím palce a pozorne sledujem každé pismenko a pixel tejto témy. :pivo:
Obrázok používateľa
Pštros
 
Príspevky: 845
Obrázky: 23
Založený: 08 Mar 2004 09:37 am
Bydlisko: Kežmarok

Re: The Hunger Green @chnuro

Odoslaťod chnuro » 13 Mar 2016 23:42 pm

som rád, že sa sem zastavili takí skalní akvaristi, ďakujem za reakcie.

@Caiman - tie korene sú na tom stále slabšie. Kým sa začne sama dvíhať, ešte to potrvá. Sám sa teším, čo mi UG ešte prinesie. Ten pásik dole... no je tam už taká lišta, ktorá toho dosť zakryje. Keď budem najbližšie fotiť, tak cvaknem aj detaily skrinky. Je to inak rovnaká skrinka ešte od čas "mini oázy pokoja".

@Jofre, Stewie - zvažujem mini ponechať ako "iwagumi-árko". Čiste ako tréning na prácu s kameňmi. Tak dúfam, že ma v tom nenecháte samého ;-). Viacerí sa tu chystajú na UG, alebo ju práve skúšajú - trpezlivosť UG prináša ;-).

@Vincent - pri tvorbe prezentácie som po pravde myslel aj na to, čo mi povieš zrovna ty. Nemohol som ťa predsa sklamať 8) . Fotky som spájal týmto online nástrojom. Následne je treba už v PC znížiť rozlíšenie a kompresiu na datove obmedzenia fóra. Ja používam na toto IrfanView (pozná dávkovú konverziu a nastavenie cieľovej veľkosti súboru).

@Pštros - bazénik čaká aj mňa. Síce menší ako Tvoj, ale poriadne akvarko bude. Tých prckov musím nájsť takých pasívnejších plavcov, aby im nádrž nebola primalá. Sú rybky, ktorým to nevadí.
Obrázok používateľa
chnuro
 
Príspevky: 2405
Obrázky: 35
Založený: 10 Jan 2011 12:18 pm
Bydlisko: TT, PB, CA

Re: The Hunger Green @chnuro

Odoslaťod Jofre » 09 Jún 2016 11:53 am

@chnuro, ako sa darí? Chcelo by to menší update :)
Obrázok používateľa
Jofre
 
Príspevky: 296
Obrázky: 0
Založený: 19 Máj 2012 15:47 pm

Re: The Hunger Green @chnuro

Odoslaťod chnuro » 11 Feb 2017 16:20 pm

Zdravím všetkých, čo do tejto témy občas zavítali.

Najskôr k veci: Toto akvárium bolo 9.2.2017 zrušené.

Utriculariu bolo ťažké udržať v dne. Aj 2x týždenne som stále niečo sadil. Prišli riasy, lebo som sa stále rýpal v dne.
Druhý pokus bol s HC v rovnakom hardscape, ale fotka aktualizácie nikdy nebola zverejnená, pretože šla u mňa akvaristika bokom.
S HC to bolo už jednoduchšie, ale nevenoval som akváriu dostatok času. Samozrejme potom akvárium už nie je takou ozdobou akou by mohlo byť.

Týmto už nemám u seba doma žiadne akvárium a na nejaký čas si dávam s akvaritikou pauzu - nebolo to jednoduché rozhodnutie, ale už dlhšie sa u mňa posúvali priority viac k športu, foteniu a najnovšie aj k vlastnej rodine.

K akvaristike sa vrátim,.. ale jedine s väčšou nádržou a snáď aj s novou chuťou a inšpiráciou.
Ďakujem aj všetkým, ktorí mi s akvaristikou pomáhali a spríjemnili sme si tak navzájom svoje hobby.

Peter @chnuro ;-)
Obrázok používateľa
chnuro
 
Príspevky: 2405
Obrázky: 35
Založený: 10 Jan 2011 12:18 pm
Bydlisko: TT, PB, CA

Re: The Hunger Green @chnuro

Odoslaťod astro » 11 Feb 2017 16:29 pm

Než robiť niečo nasilu je lepšie dať si pauzu.
Vďaka chnuro :pivo:
Obrázok používateľa
astro
 
Príspevky: 2921
Obrázky: 154
Založený: 27 Mar 2009 11:34 am
Bydlisko: Bratislava - DNV

Re: The Hunger Green @chnuro

Odoslaťod Loki12 » 11 Feb 2017 18:31 pm

Vela šťastia Otec!
Vela si ma naučil, vela inspiroval.
Ďakujem.
Obrázok používateľa
Loki12
 
Príspevky: 1031
Obrázky: 10
Založený: 07 Jan 2013 12:41 pm
Bydlisko: Bernolakovo

Re: The Hunger Green @chnuro

Odoslaťod larix » 11 Feb 2017 19:08 pm

No...opäť o jedného kvalitného akvaristu menej. Tieto stránky postupne opustili takmer všetci, čo o akvaristike vedeli viac ako priemer, aktuálne tu prispieva max. 5 ľudí, ktorých príspevky majú pre mňa nejakú výpovednú hodnotu. Preto sem tiež už iba občas nahliadnem ale nejakú extrémnu potrebu prispievať nemám. Škoda, že sa na SK nenájde človek (ľudia), ktorý by bol ochotný a schopný vytvoriť a manažovať kvalitné akva stránky...
Peťo, prajem nech sa darí a som presvedčený, že sa k akvaristike skôr alebo neskôr vrátiš.
Obrázok používateľa
larix
 
Príspevky: 705
Obrázky: 3
Založený: 01 Dec 2009 13:53 pm
Bydlisko: Žilina

Re: The Hunger Green @chnuro

Odoslaťod vincent van gogh » 11 Feb 2017 19:28 pm

Akokeby chnuro odchádzal na iný svet....... A pritom začína skutočne žiť!

Ale súhlasím, že si dal (za tú dobu) akva-komunite viac ,ako pisálkovia ,čo tu mávajú 5 príspevkov denne.

Chnuro,dúfam že potom,..... potom to s tým vrtulníkom bude ešte platiť. :wink:
Obrázok používateľa
vincent van gogh
 
Príspevky: 1683
Založený: 28 Sep 2013 12:21 pm
Bydlisko: BA

Re: The Hunger Green @chnuro

Odoslaťod chnuro » 11 Feb 2017 21:27 pm

Chlapi, mnohí ma poznate aj osobne a viete, ze veci musim robit na 100%, aby ma to bavilo. S nicim nekoncim, ale ked chcem tomu dat zasa uroven, tak je najlepsie dat si pauzu. Mam vela materialu pripraveneho pre dalsie akvarium, ale vzhladom na to, ze cakame potomka, asi start noveho akvaria trosku odsuniem. Tipujem tak cca rok.

Otec teda este nie som, ale budem ;)

vincent van gogh napísal:...Chnuro,dúfam že potom,..... potom to s tým vrtulníkom bude ešte platiť. :wink:

Platí ;)

aj pre ostatných - máme s "Vincentom" dohodu, ze mi s layoutom do dalsieho akvaria pomoze. Ked pochyboval, ci mi bude uzitocny, tak som mu povedal, ze ci... pre jeho pomoc mu poslem aj vrtulnik kedze byvame od seba cca 50km.

Ono sa hovorí, že s akvaristikou sa nedá skončiť, iba si dať pauzu.
Obrázok používateľa
chnuro
 
Príspevky: 2405
Obrázky: 35
Založený: 10 Jan 2011 12:18 pm
Bydlisko: TT, PB, CA

Re: The Hunger Green @chnuro

Odoslaťod Jozef I. » 11 Feb 2017 23:07 pm

No občas by si sa mohol zastaviť na stretko.. :) A k potomkovy gratulujem :)

A nechcem ťa strašiť, ale obávam sa že akvaristika nebude jediný koníček ktorý budeš musieť odsunúť na nejaký čas. Aby to nakoniec nebolo tak,že Ti ostane len akvaristika. Deti sú enormný žrúti času. :D Mám pocit, že si na tuto tému mal debatu s Viktorom. Ak si dobre spomínam. :)
Obrázok používateľa
Jozef I.
 
Príspevky: 1529
Obrázky: 0
Založený: 04 Feb 2012 18:46 pm
Bydlisko: Senica

Re: The Hunger Green @chnuro

Odoslaťod chnuro » 11 Feb 2017 23:54 pm

Debata uz odbocuje, chcel som vsetkym kamaratom akvaristom podakovat za vzajomnu podporu a oznamit moju akvaristicku pauzu na dobu neurcitu.

Na stretko sa snad niekedy dostanem.

Je zvlastne, ako ma vsetci strasite, ako na nic nebudem mat cas, pritom snad vacsina z vas, ktorych poznam ma ratoleti a nasli ste pri detoch cas chodit na stretka a na akvu davat aktualizacne posty ;-). Hooopy zacal cca od tej doby aj moderovat. Takze take zle to nebude :-D. Treba byt optimista.
Obrázok používateľa
chnuro
 
Príspevky: 2405
Obrázky: 35
Založený: 10 Jan 2011 12:18 pm
Bydlisko: TT, PB, CA

Re: The Hunger Green @chnuro

Odoslaťod matus.galan » 12 Feb 2017 00:15 am

Drz sa chnuro hlavne nech sa rodinka rozrastie, hlava oddychne od akva, pridu nove napady a podnery a verim,ze prides s niecim novym a hlavne potesujucim pre teba a potom aj pre nas. :)


Odoslané z môjho iPad cez Tapatalk
Obrázok používateľa
matus.galan
 
Príspevky: 2421
Obrázky: 0
Založený: 02 Feb 2015 19:59 pm
Bydlisko: KE

Ďalšia

Naspäť na Vaše akváriá

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 3 hostí.