top mess-technik NEVER MORE



Vaše osobné skúsenosti a názory na akvaristické obchody a predajcov

top mess-technik NEVER MORE

Odoslaťod hooopy » 16 Jan 2013 18:11 pm

Nedalo mi to, musim zalozit nove vlakno o tejto firme. Mozno ste niektorí postrehli, ale pred par tyzdnami som tu na fore ponukal moznost hromadneho nakupu pH controllerov od fy. Mess-technik, Nemecko.
Uz pri objednavke som mal problem, nakolko mi asi tri dni tvrdili, ze peniaze ktore som im cez Paypal poslal, nevedia najst. Hoci mne moj Paypal ucet vykazoval stav, ze im uz poslal vyzvu na vyber penazi z uctu paypal, ktory patril spominanej firme. Proste peniaze stali niekde v medzi-priestore a firma Mess technik tvrdila, ze tie peniaze som neposlal. Hovorim si, OK, stava sa, nakoniec sa to vyriesilo. Asi za dva dni poslali balik dorucovacou spolocnostou DPD. Samozrejme ma o tom upozornili, ale tracking link som si uz musel vypytat sam. Poslali mi link, ktory nebol funkcny, troma mailami na otocku som od nich konecne vyziadal samotne tracking number mojho balika, aby som nasledne zistil, ze balik sa snazili uz trikrat dorucit, no nezastihli ma na adrese. Firma messtechnik totiz nenechala dorucovacej sluzbe moje telefonne cislo, a tak DPD chodilo a nechavalo mi listok na vchodovych dverach ako odkaz ze ma zhanali. Tento sposob komunikacie povazujem za uplne nevhodny, az smiesny. Ale ok, to nema nic spolocne s firmou messtechnik, aj ked problem zacal u nich. Za cca 10 dni som sa dostal k baliku.

3. januara som objednaval od messtechnik dalsi pH controller, dodnes ho nemam. Opat tomu predchadza nespocetne mnozstvo mailov, kde ma najprv v prvych 8-mych mailoch presviedcali , ze balik je uz na slovensku, a ze uz by so ho mal dostat. Posielali to vraj cez DHL, co v praxi znamena, ze u nas to prebera slovenska posta. Samozrejme , v prvotnej komunikacii sa opakovalo to iste ako pred tym. Tracking link, ktory bol nefunkcny, kde ma opakovane presviedcali ze link je funkcny. Az po odoslani printscreenu, pretoze uz so s nimi musel jednat ako s blbcami, mi teda na moju ziadost poslali tracking number mojho balika. Opat sa ukazalo, ze balik este neopustil nemecko, hoci mi predajca tvrdil, ze uz ho mam mat doma. Opat vymena par asertivnych mailov, aby mi nakoniec napisali, sorry, balik je este v nemecku , zistujeme co je s nim. To bolo 9 januara. A zaroven to bol posledny mail, ktory mal aspon aku taku hlavu a patu. Potom mi uz len pisali, aby som bol trpezlivy, ze to trosku trva kym pride balik z nemecka na slovensko. Samzrejme tracking number, ktore mi poskytli neexistuje, ako v splocnosti DHL, tak ani v databaze slovenskej posty. Na moje dalsie vyzvy nereaguju. od 3.januara nemam peniaze, a ani balik, dokonca ani informacie kde ten balik je, a co sa deje. Ci to nejake riesia, alebo nie.
Mam pocit , ze v nemecku si myslia, ze tu zereme banany a tak sa aj spravaju. V piatok im posielam mail, alebo volam, ze objednavku rusim. Ked ma chcu presvedcit, ze balik z nemecka na slovensko moze uplne standardne cestovat dva tyzdne, tak si nasu krajinu asi zmylili s nejakou africkou rozvojovou krajinou a slovakov maju za blbcov.
este technicky detail, komuniakcia prebiehala v anglictine , ktorej vcelku vladnem, dokonca lepsie nez oni , ach ta gramatika, a jednal som s nimi na slusnej, ale aj asertivnej, no stale formalnej urovni. Z mojej strany som naozaj urobil vsetky potrebne kroky k tomu, aby to slo hladko. Bohuzial, nedeje sa tak.

TAKZE PRE MNA, MESSTECHNIK NEVER MORE..
hooopy
Moderátor
 
Príspevky: 1109
Obrázky: 1
Založený: 13 Nov 2010 23:06 pm
Bydlisko: Malacky

Reklama

Re: top mess-technik NEVER MORE

Odoslaťod Poly » 16 Jan 2013 20:27 pm

Z mojich skusenosti dost malo nemcov vie anglicky, resp. v anglictine sa s nimi castokrat dost tazko komunikuje. Ak je pravda co pises, tak tito su este navyse aj diletanti.
Obrázok používateľa
Poly
 
Príspevky: 929
Obrázky: 61
Založený: 10 Sep 2006 10:15 am
Bydlisko: Bratislava

Re: top mess-technik NEVER MORE

Odoslaťod hooopy » 16 Jan 2013 21:12 pm

hm.. ich anglictina bola v pohode, gramatiku nepocitam. Bola dostatocna na to, aby sme si rozumeli. Ale problem je v pristupe, nie v anglictine. O tom to cele je.
hooopy
Moderátor
 
Príspevky: 1109
Obrázky: 1
Založený: 13 Nov 2010 23:06 pm
Bydlisko: Malacky

Re: top mess-technik NEVER MORE

Odoslaťod marlo » 16 Jan 2013 23:00 pm

Čo sa týka DPD a DHL z nemecka väčšinou do 5 pracovných dni to vždy prišlo .Niekedy aj skôr.Ale neobjednavaal som s tejto firmy nič

Problém bude asi v prístupe samotnej firmy ako v kurierskych firmach.

Držím palce.

Odoslané z SK17i cez Tapatalk 2
Obrázok používateľa
marlo
akvaland.sk
akvaland.sk
 
Príspevky: 1426
Obrázky: 25
Založený: 13 Jún 2002 14:13 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: top mess-technik NEVER MORE

Odoslaťod davidd610 » 16 Jan 2013 23:17 pm

Presne ako pise marlo, tiez podla mojich dennodennych skusenosti s kurieskymi spolocnostami pri zasielani reklamacii, ako DPD, DHL, UPS, Geis a dalsi... co sa tyka zasielok do zahranicia, este sa mi nestalo,aby to tak dlho islo do alebo z nemecka, ceska, rakuska,... zvacsa 1-2 dni
prekvapuje ma pristup samotnej firmy, ako opisujes, pretoze zatial som mal na nich dobre referencie, takze neviem teda...
Obrázok používateľa
davidd610
 
Príspevky: 40
Obrázky: 0
Založený: 09 Apr 2012 13:23 pm
Bydlisko: Raslavice (Bardejov-Prešov)

Re: top mess-technik NEVER MORE

Odoslaťod davidgilmour » 17 Jan 2013 08:09 am

ja som mal zle skusenosti s doručením z nemecka cez Hermes paket. Problem bol že systém doručenia cez hermes nepoznal zadanie mojho tel. čísla pre ulahčenie doručenia. T.j. len som si potom na stranke našiel odkazy že sa mi tovar nedal doručiť a bude vrátený do nemecka. Tak som obvolal pár doručovatelských služieb v BA, a myslím v DPD alebo DHL ako partnera hermes na slovensku to mali, tak tam už som sa rýchlo dohodol.
davidgilmour
 
Príspevky: 77
Obrázky: 13
Založený: 30 Dec 2011 22:39 pm

Re: top mess-technik NEVER MORE

Odoslaťod Vlado21 » 17 Jan 2013 08:35 am

nabuduce Ebay... :wink:
Obrázok používateľa
Vlado21
 
Príspevky: 2437
Obrázky: 150
Založený: 20 Sep 2010 22:38 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: top mess-technik NEVER MORE

Odoslaťod hooopy » 17 Jan 2013 10:46 am

ebay..ebay.. nemam skusenost reklamaciou cez ebay. preto som volil radsej priamo eshop. ale tak ci ak..messtechnik to nebude. pre dvoma dnami som im posielal slusny mail..aby ma infomorvali o stave mojej objednavky. do tejto chvile bez odpovede. inokedy dokazu reagovat do dvoch hodin, pokial je to teda komunikacia do 20.00 hod.
hooopy
Moderátor
 
Príspevky: 1109
Obrázky: 1
Založený: 13 Nov 2010 23:06 pm
Bydlisko: Malacky

Re: top mess-technik NEVER MORE

Odoslaťod Giftzahn » 17 Jan 2013 11:23 am

Mam pocit , ze v nemecku si myslia, ze tu zereme banany a tak sa aj spravaju.


jj, mas spravny pocit ...len s tym ze ti Nemci si myslia ze sme opice a zijeme na stromoch .... :mrgreen: ... a su teda dni ked sa im teda ale vobec necudujem .... :cry:

ale spat k teme ... ono, velmi casto objednavam z nemecka z viacerych firiem a nikdy som podobny problem nemal ... nakolko NIKDY neplatim cez PAYPAL a podobne "srandy" ... len prevodom z uctu na zaklade vopred dorucenej Ponuky = Angebot, Faktury = Rechnung ... vzdy komunikujem napriamo z konkretnou zodpovednou osobou po telefone .... pred tym nez vobec zacnem nieco objednavat tak hladam AGB = Algemeine Geschaftsbedingungen .... a zatial som ani najmensi problem nemal .... ak by sa nieco podobne stalo uz maju na krku pravnika ... a ver mi v Nemecku velmi rychlo a dobre funguje vymozitelnost prava .... na rozdiel od nas .... :wink:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: top mess-technik NEVER MORE

Odoslaťod Vlado21 » 17 Jan 2013 13:28 pm

njn, ja ucet v Nemecku otvoreny nemam a preplacat nasim bankam na cezhranicnych transferoch nehodlam, takze platim bud kreditkou napriamo alebo cez osvedceny PayPal. Nema to ziadny vplyv na dodanie (kuriera) ako take a s obchodnikom som zatial problem nemal (vacsina nakupov cez Ebay, ale aj mimo neho, od Nemecka az po Hong Kong). Ono to je asi aj o stasti na aku firmu clovek natrafi. Slovenske si predom preklepnem cez referencie inych kupujucich, u zahranicnych (mimo Ebay) je to uz tazsie (poradim sa s ujom Googlom :wink: ).

Hoopy, pod Messtechnik funguje po svete kvatnum firiem (vratane Slovenska), niektore tento fakt mozu aj zneuzivat. U tej kde si objednaval, ma zarazila hned uvodna stranka, nenasiel som tam narychlo (mozno som slabo hladal?) udaje o fyzickom sidle spolocnosti, prip. kontakt na konkredne osoby prevadzkujuce eshop, len nejaky vseobecny webovy kontaktny formular . Zato na stranke s bankovym spojenim si dali sudruhovia obzvlast zalezat. Bez ohladu na to ako uz tato objednavka dopadne, pouceny do buducna asi budes Ty aj ostatni, ktori toto vlakno citaju... Ak ta bude predajca dalej ignorovat a k tovaru/peniazom sa nedostanes, skus to vyeskalovat cez struktury na ochranu spotrebitelskych prav vramci EU (napr. http://europa.eu/eu-life/consumer-rights/index_en.htm ). Ak firma nie je registrovana niekde na Bahamach, mohol by si uspiet. Moj nazor.
Obrázok používateľa
Vlado21
 
Príspevky: 2437
Obrázky: 150
Založený: 20 Sep 2010 22:38 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: top mess-technik NEVER MORE

Odoslaťod hooopy » 17 Jan 2013 14:17 pm

nemyslim, ze to bude az tak zle. vela ludi od nich objednavalo, bez sebemensich nedostatkov. A pravdupovediac, skusenost aku mam ja, so nenasiel nikde inde. Nic to sice nemeni na fakte o mojej nespokojnosti.... par dni este pockam.
vlado21. zahranicny prevod dnes uz stoji par centov, do troch eur. uz davno to nie su radovo stovky korun..
hooopy
Moderátor
 
Príspevky: 1109
Obrázky: 1
Založený: 13 Nov 2010 23:06 pm
Bydlisko: Malacky

Re: top mess-technik NEVER MORE

Odoslaťod Vlado21 » 17 Jan 2013 14:25 pm

este k tym kontaktom, domena je registrovana na:

Domain: top-messtechnik.com
Nameserver: ns.stratoserver.net
Nameserver: ns2.stratoserver.net
Status: OK
Registrant Name: Top Messtechnik
Registrant Contact: Thomas Schrank
Registrant Address: Am Gries 4e
Registrant Postal Code: 85435
Registrant City: Erding
Registrant Country: DE
Registrant Phone: +49 81229998161
Registrant Fax: +49 812292106

cez

Zone-C Name: Hostmaster Strato Ag
Zone-C Organization: Strato AG
Zone-C Address: Pascalstr. 10
Zone-C Postal Code: 10587
Zone-C City: Berlin
Zone-C Country: DE

dobra sprava je, ze prevadzkovatelia aj registrator eshopu sedia v Nemecku, nie v nejakom off-shore... to zvysuje sancu na uspech. :wink:
Obrázok používateľa
Vlado21
 
Príspevky: 2437
Obrázky: 150
Založený: 20 Sep 2010 22:38 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: top mess-technik NEVER MORE

Odoslaťod Vlado21 » 17 Jan 2013 14:28 pm

hooopy napísal:vlado21. zahranicny prevod dnes uz stoji par centov, do troch eur. uz davno to nie su radovo stovky korun..

Hooopy a ako je to s rychlostou prevodu? Pocul som skusenosti, ze to trva radovo niekolko dni (aj cez tyzden). Cez kreditku/PayPal je to okamzite.
Obrázok používateľa
Vlado21
 
Príspevky: 2437
Obrázky: 150
Založený: 20 Sep 2010 22:38 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: top mess-technik NEVER MORE

Odoslaťod Vlado21 » 17 Jan 2013 15:07 pm

Inac, info z Google aj dobry feedback na Ebay (99,4%) mi navravaju, ze Top Messtechnik patri k slusnejsim firmam a tie tvoje problemy vznikli suhrou viacerych okolnosti. Mohlo to byt aj tym, ze si tovar objednaval v case, ked su obchodnici aj dodavatelia max. pretazeni predvianocnym nakupnym sialenstvom a niektori sa z toho spamatavaju az do februara, ked si urobia poriadok v skladoch a objednavkach...
Obrázok používateľa
Vlado21
 
Príspevky: 2437
Obrázky: 150
Založený: 20 Sep 2010 22:38 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: top mess-technik NEVER MORE

Odoslaťod hooopy » 17 Jan 2013 15:23 pm

Mohlo to byt aj tym, ze si tovar objednaval v case, ked su obchodnici aj dodavatelia max. pretazeni predvianocnym nakupnym sialenstvom a niektori sa z toho spamatavaju az do februara, ked si urobia poriadok v skladoch a objednavkach...


vlado, nic z toho nie je dovod na to,aby seriozna firma nenapisala mail s informaciou.. mame toho vela, pride to neskor, alebo odoslali sme to, stratilo sa to, odosleme dalsi, cakame na vyriesenie, pepacte..... atd.
viem len to ze to odoslali, tyzden ma presviedcali ze je to na slovensku, potom si priznalim, ze spravili chybu, ze je balik stale v nemecku. a tam to skoncilo. odvtedy nemam ziadne onfo. len ze mam byt trpezlivy. to bolo 9.januara.

no nic z toho sa nedeje.
hooopy
Moderátor
 
Príspevky: 1109
Obrázky: 1
Založený: 13 Nov 2010 23:06 pm
Bydlisko: Malacky

Re: top mess-technik NEVER MORE

Odoslaťod Vlado21 » 17 Jan 2013 15:40 pm

jasne, hooopy nechcem ich ospravedlnovat, len spekulujem, preco to doslo az do tohto "mrtveho" bodu. Ja by som sa im znovu pripomenul s otazkou ci a ako hodlaju vyriesit reklamaciu, a keby si nedostal uspokojivu, resp. ziadnu odpoved, skusil by som EU-struktury ako som pisal vyssie...
Obrázok používateľa
Vlado21
 
Príspevky: 2437
Obrázky: 150
Založený: 20 Sep 2010 22:38 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: top mess-technik NEVER MORE

Odoslaťod Giftzahn » 18 Jan 2013 13:45 pm

njn, ja ucet v Nemecku otvoreny nemam a preplacat nasim bankam na cezhranicnych transferoch nehodlam


ja tiez nie ...a nabeton nic banke pri transfere nepreplacam ...v ramci EU a EUR transakcie neplatis NIC ... ziaden poplatok ... cize nic, nichts, niente, nada presne rovne 0 EUR .... :lol:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: top mess-technik NEVER MORE

Odoslaťod hooopy » 18 Jan 2013 19:21 pm

dnes dosiel controller PO 15TICH DNOCH. ... no samozrejme, bez kalibracnych roztokov. poslal som im mail, ale uz len zo zabavy. nemam uz sil s nimi cokolvek riesit. Su to hajzli.
hooopy
Moderátor
 
Príspevky: 1109
Obrázky: 1
Založený: 13 Nov 2010 23:06 pm
Bydlisko: Malacky

Re: top mess-technik NEVER MORE

Odoslaťod Vlado21 » 18 Jan 2013 19:33 pm

Giftzahn napísal:
njn, ja ucet v Nemecku otvoreny nemam a preplacat nasim bankam na cezhranicnych transferoch nehodlam

ja tiez nie ...a nabeton nic banke pri transfere nepreplacam ...v ramci EU a EUR transakcie neplatis NIC ... ziaden poplatok ... cize nic, nichts, niente, nada presne rovne 0 EUR .... :lol:

mno... kedze nepredpokladam, ze mas otvoreny ucet v Charitas-banke, platis asi len nejaky standardny poplatok aky je pri vnutrozemskom styku, s tym, ze platba moze prijemcovi putovat na ucet aj tyzden (pri expresnom prevode poplatky su, a nie male), musis spravne vyplnit rozne IBANy, BICkody a pod. a zaroven banka prijemcu musi byt v Europe... Kedze ja platim casto aj tovar zo zamoria, kreditka/PayPal je pre mna ovela vyhodnejsia, dokonca by som povedal, ze jedine mozne riesenie, aj co sa tyka casu prevodu, jednoduchosti jeho "vyklikania", aj co sa tyka preplacania na poplatkoch banke. :wink:
Obrázok používateľa
Vlado21
 
Príspevky: 2437
Obrázky: 150
Založený: 20 Sep 2010 22:38 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: top mess-technik NEVER MORE

Odoslaťod hooopy » 18 Jan 2013 19:42 pm

teda este to upresnim. ani kalibracne roztoky, ani ta kovova konstrukcia na zavesenie, ani maly skrutkovac na nastavovanie. len samotny kontroller a sonda.
ako pisem, pre mna messtechnik never more.
hooopy
Moderátor
 
Príspevky: 1109
Obrázky: 1
Založený: 13 Nov 2010 23:06 pm
Bydlisko: Malacky

Re: top mess-technik NEVER MORE

Odoslaťod Giftzahn » 19 Jan 2013 05:52 am

njn,isto by som tie kable riesil .... ja viem zere to cas a nervy ...ale poriadok a doslednost musi byt ... a eskaloval by som ... s tym ze chcem goddie ... nieco za sposobene problemy .... inak co sa banky tyka ... diletantska TatraBanka je schopna do dvoch dni previest peniaze na ucty v DE...cize najneskor v 3ti den su na prislusnom ucte ... inak nemecke firmy toto velmi dobre vedia ... cize idem do banky...tan fyzicky stravim prevod( nie "cez internetbanking" :mrgreen:) nascanujem do PDF a posielam do firmy odkial objednavam a ta este v ten isty den posiela ...(.aj ked stale nesu iste riziko ze prevod moze predavajuci zrusit ).... a tym padom na 99,9% do 3dni je kurier u mna .....:wink:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: top mess-technik NEVER MORE

Odoslaťod Vlado21 » 19 Jan 2013 11:12 am

V Tatrabanke sa plati poplatok 1E za prevod do zahranicia (EU) cez pobocku, pri karte neplatim nic. Zatial som nikdy nic nemusel scanovat a posielat predajcovi, ani nikam fyzicky chodit. Platba nabehla predajcovi uz v den objednavania, tovar bol expedovany nasledujuci den. Takze plati, co som pisal vyssie... Aj co sa tyka eskalacie cez spotrebitelske struktury EU.
Obrázok používateľa
Vlado21
 
Príspevky: 2437
Obrázky: 150
Založený: 20 Sep 2010 22:38 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: top mess-technik NEVER MORE

Odoslaťod sudd9 » 19 Jan 2013 11:50 am

no mozno nerozumeju po anglicky :),
ked potrebujes napis mi, hodim ti to do nemciny, alebo tam zavolam
Obrázok používateľa
sudd9
 
Príspevky: 91
Obrázky: 47
Založený: 19 Mar 2008 00:43 am
Bydlisko: rödelsee, deutschland

Re: top mess-technik NEVER MORE

Odoslaťod LaXo » 19 Jan 2013 15:33 pm

Dost sa cudujem, ze si po prvych negativnych skusenostiach vobec este u nich objednaval.
LaXo
 
Príspevky: 353
Obrázky: 13
Založený: 23 Jún 2011 23:10 pm
Bydlisko: Ruzomberok

Ďalšia

Naspäť na Akvaristické obchody

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.