Akvárium - 45*30*20 (27l)
Filter - vnútorný AQUAEL možno časom vymením
Osvetlenie - AQUAEL DECO LIGHT LED 5w svietim 12h od 9:00 do 21:00 + začal som svietiť svetlom z lampy čo stojí vedľa akva je tam tuším 5w led gu10 a mám pocit že to pomáha

Teplota - ohrievač nastavený na 22 stupňov
CO2 - 3 mesiace burčiak nonstop ale konečne pred dvoma týždňami som zohnal ventili za dobrú cenu (redukčný,ihlový,spätný + všetky potrebné spojky aj s poštovným za 40e všetko camozzi max. spokojnosť aspoň zatiaľ

Substrát - tuším sa to volá Terramol (výrobcu toho môjho substrátu Vám neprezradím nechce sa mi ísť do pivnice pozrieť na obal)

Živočíchy - krevetky red cherry cca 17 kusov. Tu by som sa trošku rozpísal a poprosil o radu. Prvý krát som kúpil krevety asi 15 ks no sporadicky mi umierali cca 1 za dva týždne nikdy nie hromadne, že umreli na starobu tomu neverím boli mladunké a o tým co vyskočili z vody kôli efektne plnému akva sa nevyjadrujem

Rastliny - asi hlavný dôvod mojich starostí. Anubias ako je vidieť na foto je nádherný rozrastá sa darí sa mu úžasne. Machová guľa bez problémov krevety ju milujú. Jávsky mach veľká bieda skôr vyhadzujem po kúskoch hnedé časti (prečo?) je pravda že je priamo pod svetlom. Hemianthus callitrichoides to čo vidíte na foto to ja vidím už pol roka bez zmeny sem tam začne jedna vetva rýchlo rásť zrazu prestane nehnije ani nerastie čakal som už dosť dlho a dával som tomu nádej no už zháňam vhodnú kobercovú rastlinku môžte dať typ. Vzadu v ľavom rohu Eleocharis acicularis kúpená cca 3 týždne dozadu bez zmeny ani nerastie ani nehnije aspoň sa mi nezdá, rozmýšľam že ju presadím a rozdelím na menšie časti dopredu na pravo pred anubias mám ju zastrihnúť až ku substrátu? niekde som čítal že áno ale už som to raz urobil a od vtedy som tú rastlinku už v mojom akva nevidel tak som kúpil túto druhú:-) rozhodne chcem doplniť rastlinstvo trošku radikálnejšie napr. sa mi zapáčila Blyxa japonica a tiež koberček, ďalším nápadom sa nebránim

Hnojenie - áno aj nie. Hnojil som PMDD (ako mi prišlo tak som namiešal podľa návodu až taký alchymista niesom)a Easy-Life EasyCarbo no práve v tom obdobý hnojenia mi sporadicky umierali krevety tak som prestal mám pokračovať? Znížiť dávky? alebo po pridaní rastlín dávky nechať? A ešte mám JBL hnojivo guličky ku koreňom asi 3 týždne je v substráte rozdelil som jednu guličku na viac časti a popichal pod korene nechcel som toho dávať veľa veď je to malé akva nevyzerá že by to niečomu pomohlo.
Budúcnosť - ako som spomínal tak rastliny, rybky a možno nie veľmi drastická prerábku. Rozmýšľal som nad presunutím anubiasa trosku dozadu a Eleocharis acicularis dopredu pred anubias a na pôvodnom mieste Eleocharis acicularis by som chcel spraviť kopec v rohu do ktorého by som vsadil tie kamene co tam mám a pomedzi ne nasadil kobercovú rastlinu.
Tak to by mohlo byť všetko o mojom akva hádam som na nič nezabudol