Hora: apku som si stiahla, tak keď prídem z práce skúsim pomerať. A môžem prehodnotiť svietenie.
rátam s tým že hnojenie, pomer prvkov budem sledovať dlhodobo, ale chcem sa tým zaoberať. A či ma to prestane baviť? Uvidíme. Potom napíšem
Jirka Ščobák: Ja viem, že Egeria je moja poistka, preto ju tam zatiaľ nechávam. Veď aj bolo vidieť ako sa naštartovala, keď som odstránila najväčšieho žrúta živín... ešte mám toľko rozumu, aby som ju netrhala.

Do budúceho rastlinného osadenstva s ňou ale nepočítam.
Áno, presne tak, akvárium je vo vývoji a s tým že sa vyselektujú rastliny rátam. je mi jasné že tam neporastie xx druhov naraz. Myslím že aj Rotala sa bude porúčať, vyzerá biedne.
Lotus momentálne dominuje a už aj tieni rastline pod ním, ako si aj písal. Konkrétne tam mám Echinodorus argentinens. Je však pekný a páči sa mi ako v ňom oddychujú pancierničky. V každom liste jeden.
V superzoo Zvolen majú pekný Aponogeton ulvaceus a Aponogeton Crispus. Rozmýšľam.....
Inak hnedá riasa ustúpila, zelená ostáva. Chápem, nieto biomasa, riasa vyhráva. Keď prevládnu rastliny, riasa ustúpi.
Rozpad Cryptocorin sa zastavil, uvidím či ožijú. Zaujímavé, že tie vpredu to vôbec nepostihlo. Myslím že by to mohli byť C. tonkinensis. Rastliny krásne bublinkujú.
jarkabarka tvoja Heteranthera vyzerá úplne inak, v tejto forme sa mi veľmi nepáči. Akvárko sledujem v tvojej téme a máš ho inak veľmi pekné.
Čo sa týka zatienenia hladiny a stresu rýb, s týmto nemám problém, ryby pekne plávajú v celom stĺpci a hlavne skaláre tie strašne sledujú, akonáhle vstúpi niekto do dverí v obývačke, hneď sú prilepené na skle.