Rozmery:
technicky objem 190litrov.
dlzka strany 72cm,
hlbka: 50cm
priestorova hlbka od rohu k celnemu sklu 72cm.
Kryt som vyrobil uplne novy, a nahradil tym povodnych 36W, za novych 200W+. Pouzite reflektory od fy.reflekta.
Dno je tvorene hagen strkom 1-2mm, pod nim Tetra complete substrate 2,8kg+Sera floredepot 2,4kg+osmocote 3-4M, 80g. Koren je prirodny, najdeny pri vode. Jeho fotka: gallery/ostatne-a5/prechadzka-za-korenom-p43854.html
Filter Eheim 2080
CO2 set: 6kg flasa, redukcak, EMG ventil, reaktor vlastnej vyroby.
Hnojenie: na zaciatok EI metoda, s postupnym uberanim a pridavanim podla testov.
RASTLINY:
Pogostemon erectus
Blyxa japonica
Eustralis sp.
Staurogyne repens
Ludvigia peruensis
Rotala rotundifolia
Cryptocoryne wendi
Microsorium pteropus Windelov
Nesaea sp. "Red leaved"
Egeria densa ( nazaciatok)
Zatial budem hnojit polovicnymi davkami, CO2 davkujem 24hodin denne podla DC tak 25mg/l. Svietenie som zacal na 6tich hodinach 96W, v ramci ktorych som pridal este na tri hodiny dalsich 36W. Planujem este doplnenie nejakeho machu, Idealne monosolenium, ak zozeniem. Rybky ziadne. Mozno po vianociach, nejake razborky. Z dalsich planov by som este rad zakupil PH controller, nech mam CO2 pod kontrolou.
Je to moje prve vacsie akva, kde je vyslovene zamer mat rastlinne akva. Jedno male 85litrove uz mam , vid galerka.
Za rastlinky dakujem Figaro-vi, za cenne rady Chnurovi. Za trpezliviost mojej polovicke, ktora si to cele vymyslela a je mojim najstalejsim fanusikom. A za vedomosti, ktore mam, Vam vsetkym, ktorí ste mi boli napomocní a poradní.
Nie som si uplne isty svojimi krokmi co sa tyka svietenia a hnojenia v zabehu. Prosim o Vase nazory. Dakujem.