Ahojte.
Chcem sa ospravedlniť za trocha drsnú tému pre milovníkov akvaristiky.
V žiadnom prípade sa nechystám robiť niečo podobné ako jeden môj známy, ale zaujímalo by ma, či s tým niekto máte skúsenosti a aký je váš názor.
Jedná sa o to, či ste už ochutnali svojich zverencov. Ak áno o aké ryby sa jednalo a čo vás viedlo k ochutnávke. Po prvej skúsenosti nasledovala ďalšia? alebo prekonaním zvedavosti sa to skončilo.
Ten vyššie spomínaný známy má skúsenosti s gupkami a vcelku si to pochvaľuje.
heh ... mozno mame spolocneho znameho ... udajne aj brat mojho sefa experimentoval s gupkami ...
... i ked osobne milujem ryby aj na tanieri, neviem si predstavit tu pripravu. Kazdu rybu vypitvat, nakrajat na podkovicky a vyprazit by pri gupkach asi bol problem ...
osobnu skusenost nemam a ani neuvazujem ponarat sietku do akvaria za tymto ucelom ... to by som tam musel chovat pstruhy, kapre, stuky, lososy ... skratka taku klasiku ...
Keby som sa mal kvôli tomu uraziť, tak by som tam takú položku do diskusie nedal
Počítal som s tým, že nie každému táto téma sadne a predpokladám, že ak téma nesadne nejakému moderátorovi, tak že tému možno aj zamkne. Chcel som však trochu vyprovokovať na základe reálnej skúsenosti (možno brutálneho akvaristu) diskusiu na trocha pikantnejšiu a netradičnú tému.
Čo sa týka prípravy, tak podkovičky nekrájal. Rozrezal ostrým nožom brucho, stiahol vnútornosti, lebo tie sú vraj horké, obalil v múke zmiešanej s paprikou a soľou a jemne opražil na panvici.
Vraj je to super pochúťka.
no, pitvam ryby pravidelne za učelom zistenia ,či nemaju parazity,ale fakt ma nikdy ani len vo sne nenapadlo ich fajnove telička obalit v muke a šlahnut na panvicu... ked som si prečital ako si ich pripravil,musel som sa smiat.Chlap ma naozaj trpezlivost...
Ja jsem osobne nejedl,ale to,co si kupujete pod nazvem sumecek zraloci,tak to je bezna konzumni ryba Pangasius hypophthalmus.
Myslim,ze tu budou lidi,co je ochutnali.
Jinak ja bych se bal neco ochutnat z akvaria.Preci jenom se to nekdy lecilo a na lecidlech je napsano,ze neni urceno pro ryby ke konzumaci.
Navic bych se asi pozvracel
dobrá téma.... ja si musím odháňať od akvariek známych, pretože neustále provokujú s krevetovými koktejlmi a tak. Ja sa škaredo pozerám aj na tie mrazené krevety v Tescu a manželka ma straší, že ich raz kúpi. Ryby však zbožňujem, i naservírované i v akva, ale takáto kombinácia- naservírované ryby z môjho akva? eee radšej nie.
Nie,a ani som o tom nerozmýšlal. Ked som mal kedysi sumca žraločího mal 45cm kamarati si so mna vždy robili srandu, že už má mieru kedy pôjde na panvicu.
Nejem normalne ryby prečo by som mal začat akurát s akvarijnými.
viacere akvariove ryby v domovine ludia chytaju a jedia. ide samozrejme o vacsie druhy, napr. pirane, sumce (bagre), africke cichlidy jazier Malawi, Tanganika, Victoria, takze v zasade nevidim nic zle na tom, aby sa ryby aj "nase" konzumovali. je to len nezvyk a vec kultury (tym myslim, inej kultury)
heh ... trochu nebezpecna tema pre moje rybky ...
... nad niektorymi prispevkymi som sa pousmial, tak moj maly 4 rocny syn chcel vysvetlenie ...
... lenze v hlavicke si to dal dokopy tak, ze by aj on rad nase rybky ochutnal
To Pytel: Tie ryby si jedol z vlastneho akva, alebo v nejakej restike?
No nakoľko som aj rybár a ryby zbožňujem aj na tanieri, tak som ich prirodzene ochutnal aj z akvárka / resp. z bazénu /.
Pirane a diskusy chutia vynikajúco, sumec žraločí ušiel, ale ako údený musí byť lahôdka. Mrena žraločia mala trochu kukuričnú pachuť, ale zvládnuť sa dala. Možno na spôsob šalátu by chutila viac. Je to len otázka vkusu.