My sme tam boli s manzelkou na vlastnu past vlakom, vlak nas doviezol az ku tropikariu, ale s jednym prestupom v stanici budapest kelenfold, kde sme si museli kupit listok. A to bola story sama o sebe. Anglictina, nemcina, francuzstina, rustina - nevies po madarsky, nevies nic. Odvtedy viem, ako sa u nas citi cudzinec, ked si chce kupit listok. Ked manzelka skusila vysvetlit nemecky, ze chceme listok aj spat (zuruck), tak nas teta skoro vyprevadila do zurichu... Nakoniec pomohol papier, na papieri nazov stanice a nakreslena sipka tam a spat

Potom sme nevedeli, na ktory smer mame nastupit, jeden ochotny ujo, co vedel nemecky nas poslal na prave stojaci vlak pri inom nastupisti. Ten nam zdrhol, ale ako sme zistili, tak nastastie, lebo to uz sa za nami rutil hore schodmi ten pan, ze sa strasne ospravedlnuje, ale omylom nas poslal presne opacnym smerom.Po tomto zazitku to manzelka dorazila, ked sme uz po navsteve tropikaria isli do obchodneho centra kupit nieco pod zub, ja som opat bezuspesne v 3 jazykoch skusil pytat pomarancovy dzus a odisiel s grepovym, zatial co ona uz ani usta neotvorila, len mlcky prstom ukazla na vybrane jedla a napoje. Verte ci nie, dostal presne to co chcela a styri krat rychlejsie ako ja... Budte radi, ze ste nevideli, ked som bol nuteny tuto taktiku pouzit aj ja (len pre info: pytal som sa kde su pisoare

).
Ale tropikarium bolo super, okrem zralokov a koralovych ryb ma zaujali velmi pekne exemplare nasich druhov ryb. Urcite odporucam.