jankoo napísal:1 : http://www.sozo.sk/phprs/view.php?cislo ... 2007040013
Farba vody v akváriu by mala byť hnedožltá, až zelená, resp. ak je taká, s najväčšou pravdepodobnosťou je všetko v poriadku. Práve číra čistá voda je niekedy znakom vysokého obsahu škodlivých dusitanov.
2 : ide mi o to ak mám GH 28 a nechám tú vodu dlhšie v akva takže mi z nej vyprchajú minerály a budem mať GH 15 ?
Veď o to mi ide aby som nemusel kupovať reverznú osmózu.
astro napísal:mám krásnu hnedú vodu, do filtra som napchal JBL Tormec (granulovaná rašelina), že čo to urobí, voda sa zafarbila za 2-3 dni na krásne hnedý pigi čaj, nie každému sa to musí páčiť ale to tajomno čo to vytvára je priam čarovné.
Tomas54 napísal:jasne, hneda, do zlta moze byt a aj je. Ako pise astro, v tej vode je vela rozpustenych latok. Aj take, na ktore som zabudol
Je toho vela, ale skusim ti odpovedat.jankoo napísal:poly asi nemáš pravdu.S tým že keď sa ti bude odparovať voda a ty budeš dolievať čistou vodou bez tvrdosti tak v akva by ti tvrdosť nemala klesať lebo pokiaľ viem tak pri destilácii čiže odparovaní vody sa odparuje iba čistá voda a všetky minerály aj vápnik ostáva vo vode v akva.
Ide mi o tú únavu vody.Ja som myslel že pri únave vody z nej vlastne ubúdajú minerály a vápnik.
Ale ako ste doteraz písali tak z nej ubúdajú iné látky, ktoré potrebujú ryby na prežitie.Takže unavená voda (stará voda) nemá nič spoločné s minerálmi ani vápnikom.
A čo sa týka farby vody takže by vlastne zdravá voda mala byť pekne priezračná a nie zafarbená do hneda ani do púpavovej žltej.Ale zafarbenie do odtieňa hnedej či žltej mohla spôsobiť rašelina alebo koreň A v tom prípade ak žiadne testy neukazujú nič zlé tak voda neni nijako škodlivá pre ryby.
Už len tá výmena vody.Dá sa zistiť že je voda unavená a je potrebná výmena?Pretože ak je problém pozháňať nezávadnú vodu do akvária z dôvodu že ešte aj pri vode z mestkého vodovodu ktorá prešla úpravami je vysoké PH aj GH tak vodu v akváriu chcem menil LEN v tedy keď treba.
Takže sa pýtam ako zistím že je čas meniť vodu.
jankoo napísal:poly asi nemáš pravdu.S tým že keď sa ti bude odparovať voda a ty budeš dolievať čistou vodou bez tvrdosti tak v akva by ti tvrdosť nemala klesať lebo pokiaľ viem tak pri destilácii čiže odparovaní vody sa odparuje iba čistá voda a všetky minerály aj vápnik ostáva vo vode v akva.
kilo18 napísal:OT.
Jankoo máš krásne kamene
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.