peter-trnava napísal:Je to cladofora
chnuro napísal:peter-trnava napísal:Je to cladofora
Skoro si trafil. Hooopy si z toho robil srandu, ze to vyzera ako nejaky specialny mach uz ked to fotil.
Je to BBA (čierna štetinková riasa). Mozno na tom detaile to nie je vidiet, ale ta riasa je tmavá. Cladophoru poznám ako je zelenú.
BBA je tam viac a stve ma to. Mozno to vidiet aj na tej fotke vyššie. Rastlinkam sa celkoom darí, ale toto ma hneva uz dlho. Kto ma pozna, tak vie, ze som pedant a na CO2 si davam velky pozor. Rovnako aj na prudenie vody, pravidelne hnojenie a čistotu v akva. Vodu menim pravidelne kazdych 6 dni.
Snazim sa robit pokusy s hnojením, lebo som zatial toho názoru, že je zdoj niekde tam. Nejaké pokusy sú už za mnou, postrehy popíšem v sľubovanom tohto týždňovom update.
chnuro napísal:Pozeram, ze aj tuto temu som zanedbal. V tomto akvariu som mal za ciel po odobrati tenelusu zachranit co najviac eleocharis pusila a uz to zacina vyzerat celkom k svetu.
Je v tom akvariu BBA, ktoru nie a nie dostat prec. Drzi sa standardne mnozstvo. Najnovsie som ju skusil postriekat zmesou dcl vody + ml EC. Zda sa, ze to pomohlo. Uz je na ceste tretia generacia sakur (2 samicky s vajickami).
Zopár detailov:
Toto akvárium som chvíľu zvažoval zobrať na akvaristikú zimu 2012, ale minimálne rok bude ešte takto existovať a pusila este potrebuje zopar mesiacov k rastu. Tiez sa potrebujem zbavit tej BBA, tak som si povedal, ze pojdem o rok a potom to zrusim, resp. zalozim nieco nove.
Chcem to nejako doriesit, lebo pacnost udrzby je takto obrovska.
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.