Pohravam sa s takou myslienkou trosku "zlepsit" filter, ktory mam momentalne doma. Jedna sa o aquael fat-2; prietok 350 l/h. Vec je taka, ze filtracna napln ma len tazko 0.1l, takze o biologickom filtrovani sa velmi hovorit neda a mechanicke, je tiez nic moc nakolko sa to rychlo upchava a treba ho stale cistit, navyse pri vysokom prietoke mam v mojom akva pracku. Aktulne som rozmyslal nad niecim takymto ako je nacrtnute na obrazku, nasavanie by priebiehalo pod strkom, co by malo cistocne prefiltrovat tie najvacsie necistoty(nieco ako predfilter ak to tak smiem nazvat) a vystup, by bol tahany hadicou pod strkom na druhy koniec akva. Planujem kupit filtracny molitan o objeme 2l (20*10*10), co by myslim aj mohlo stacit na akvarko co mam (cca 100l).
Vrstva strku:
spodok asi 5cm zrnitost 2-4mm, vrchna vrstva asi 5cm 4-8mm. Sachta musi byt na boku preto, lebo na akvarium je pohlad z oboch stran, takze riesenie ukrytia zariadeni na zadnej strane neprichadza v uvahy. Do sachty planujem vlozit aj ohrievac.
Nechcem tu riesit presne rozmery sachty, material, uchytenie a podobne. Skor by som poprosil nazory co sa funkcnosti realizacie tyka. Tiez uvitam rozne myslienky ako vychytat muchy, pripadne ak je projekt nezmyselny rovno ho zavrhnut

Klikni pre zvacsenie nakresu.