Loki12 napísal: (normálne vidím ako ma tu chnuro a Vincent tlcu trojnozkou po hlave a nechajú ma písať 100x "Mobilom nic neodfotis!!!".
No, dnes už pofotíš všeličo aj mobilom..... Inak Loki12, mám jednu skutočne archaickú trojnožku a s tou sa nedá odfotiť skoro nič.Tá je vhodná akurát na švácanie nepriatela po hlave, čo ale nie je tvoj prípad.

Videl som chnura pri práci s jeho síce robustným, ale zato ultra-lahkým exteriérovým statívom. S ním by som nechcel dostať bim-bim po hlavičke, ale chnuro je typ, čo ani muche neublíži.
________________________________________________________________________________________________________________
Kedysi mi vnukla Raviloka myšlienku : ako prezentovať akvárium. S tým ,samozrejme,úzko suvisí téma ,ktorú na obmedzenej ploche článku rozviedol chnuro , ako to akvárium fotiť....
Zdá sa mi, že sa veci málinko zlepšujú, aj ked platí obligátne, "stále je čo zlepšovať" . Mnoho ludí stále kvalitný výstup svojho koníčka v podobe fotky/videa nepovažuje za "tému". (Ale všimol som si aj užívatela,ktorý naopak trpí absolútnou stratou súdnosti.)
Uprava fotiek, doplnená o názorné ukážky PRED a PO, plus ukážky drobnej retuše, vhodného orezania a pod.....k celkovému kladnému výsledku môžu len pomôcť a môže to byť velmi záslužná snaha.
Poznám pár fotografov a preto som si jasne vedomý toho,že ja fotiť neviem. A akvárium už vôbec nie. Upravovať fotky tiež neviem, rsp. nepoznám a neovládam tie pc programy. Ciže ja lopotne fotím tak, že nič neupravujem.Ale som pomerne učenlivý, tak sa rád poučím a nedočkavo som zvedavý na názorný tutoriál.
@chuanvaldes :Len bacha, aby sa to s tou úpravou neprehnalo. Aby nevznikly cukríky plagátoveho typu ala dvojstránka Dievča z Playboya. Tie boli tiež akokeby dokonalé a chrumkavé, ale nemali žiadnu isrku, že ano

..........sorry ,jako