princip je jednoduchy, pouzil som nepotrebne veci, ktore sa mi povalovali v krabici s akvaristickymi serepetickami - odmerku z nejakej testovacej sady rataj, plastovy stupel na vinnu flasu, prisavku a stahovaciu kablovu pasku. pekne by vyzeral tester vyhotoveny z nejakej mini sklenenej flasticky z liekov alebo laku na nechty alebo nieco podobne, alebo mozno aj z nejakej ziarovecky...mozno nabuduce:
odmerka a stupel:

do zatky som vyvrtal 4mm dierku. stupel akurat pasol dnu, staci este utesnit silikonom, alebo horucim glejom:

vodu som do testera dostal pomocou pipety, roztokom netreba setrit, kludne sa moze dat aj 2x mnozstvo, ja som dal tusim 9 kvapiek. prisavku som prichytil pomocou stahovacej pasky. urcite, usilovnejsi akvarista by to vyriesil elegantnejsie, ale v tomto pripade s vyrobkom nehodlam vyhrat cenu "design roka":

tester v ostrej prevadzke:

pre optimalny vysledok, by napln mala pozostavat z namixovanej destilky a sody bikarbony na 4dKH, nie ako mylne uvadzaju v navodoch, ze sa nabera voda z nadrze a pod. na takyto roztok som bol dnes este trochu lenivy, tak mozno nabuduce.