barky napísal:Myslim ze bu uplne stacilo spoje odmastit a zvnutra pretriet silikonom - ja som to tak robil a vsetky akvarka drzia
xitanaf napísal:Ja by som radšej pátral po mieste kde to presakuje a hlavne čo to spôsobilo. Nie je bežné aby silikonom lepené akvarká začali aj po 20r. tiesť. Nechcem strašiť ale ak došlo k porušeniu celistvosti silikonu a to ako píšeš došlo, môže jedného dna povoliť ovela vačšia časť lepidla a... vieme si predstaviť. To pozadie z bridlice máš lepené tiež silikonom ale inak? Niekde som totiž čítal, že bolo zistene, že pri použití cementu ako spojiva pri výrobe pozadia dochádza rokmi k porušeniu silikonoveho lepidla.
Dexter napísal:Ja by som sa na tvojom mieste nespokojil s prelepenim silkonom... moze sa ti stat, ze ta trhlina v skle sa po zalepeni bude dalej rozsirovat a budes tam kde si bol alebo este horsie. Bud vybrat a nahradit druhym, co mi pripada sice najnarocnejsie ale aj najistejsie, alebo teda podlepit dalsim, ale ked sa ti medzi ne dostane voda, tak to bude zasa rovanka paseka...
Dexter napísal:svato napísal:Dexter napísal:Ja by som sa na tvojom mieste nespokojil s prelepenim silkonom... moze sa ti stat, ze ta trhlina v skle sa po zalepeni bude dalej rozsirovat a budes tam kde si bol alebo este horsie. Bud vybrat a nahradit druhym, co mi pripada sice najnarocnejsie ale aj najistejsie, alebo teda podlepit dalsim, ale ked sa ti medzi ne dostane voda, tak to bude zasa rovanka paseka...
Asi som to zle napisal , ale na sle nemam ziadnu trhlinu alebo presklinu , mne povolil lepeny spoj. Mas 100 perc. pravdu , najradsej by som dal cele akva rozlepit a znova zlepit , bolo by to najlepsie , len sa bojim , ze cena za robotu by bola dost blizka cene noveho akva.
Aha... inak pochopil som z ostatnych prispevkov, ze to nie je tak ako som si to ja predstavoval... mam znameho sklara, mozem sa spytat, kolko by zobral za taku opravu, resp. za zlepenie noveho akva, aby si bol v obraze...
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.