kajman napísal:A co vysoko svietive diody? (modre, cervene, zelene...)
Pochybujem , ze by to rybam robilo dobre. UV ziarenie organizmu skodi. Aj nam ludom.kajman napísal:Co si myslite o UV trubiciach pouzivanych na detekciu pravosti bankoviek? Mohli by nieco pokazit? Pripadne bude to vobec k niecomu? Bude to svetlo vo vode vidno?
No ja som na Nemeckom fore cital, ze niekto robi denne osvetlenie s LEDkajman napísal:A co vysoko svietive diody? (modre, cervene, zelene...)
Mohlo by to byt celkom pekne nie?
paulovic napísal:Mám v pláne urobiť nočné osvetlenie s LED vysokosvietiva biela. Modrú mám tiež, ale ešte som to neskúšal.
Mám akva 95x40x55 a po predchádzajúcich pokusoch 1ks LED je až privela. LED treba nasmerovať na odraz, nie priamo do akva. (lepší rozptyl svetla) inak pekný mesiačik![]()
paulovic napísal:PS: LED modré a biele vysokosvietive sú dosť drahé. Ak potrebuješ vyskúšat, môžem pozičať.
nino_q napísal:Hmm, a este potapaca a vrak lode... alebo vianocne osvetlenie zo stromceka, nie?kajman napísal:A co vysoko svietive diody? (modre, cervene, zelene...)![]()
Myslim ze v noci ma byt v akvarku tma...
kajman napísal:Cital som aj linky. Pre mna boli zaujimave aj tieto:http://www.nano-reef.com/forums/showthread.php?s=e6b96483f7c2fd33a1306868d12378a7&threadid=22879&perpage=20&pagenumber=2
To sa ale u nas asi zohnat neda...
marian napísal:Ten ozon pouzivam par hodin pred vymenou vody.
Ig napísal:A co takto zaoberat sa aj vlnovou dlzkou resp. spektrom
Nemali ? Alebo nereaguju ? To je rozdiel! Kto to vie potrvrdit ? Dakujem.Roman napísal:Ryby by na tlmene cervene svetlo nemali reagovat
Ved to je moj hlavny dovod! Je mi luto zapinat svetlo niekedy vecer/v noci po filme! A tak uz nemam moznost pozorovat akva.Roman napísal:a tak by si mal mat moznost pozorovat nocne zivocichy, ktore pri hlavnom osvetleni zaliezaju.
To znamena, ze ta nezaujima nocny zivot?Roman napísal:Podla mna vsak cervene akvarium nevyzera dobre , nikdy by som taku haluz doma nechcel.
Roman napísal:Ako hlavne denne svetlo si LEDky neviem predstavit, hlavne pre prilis uzke svetelne spektrum. Na dosiahnutie plneho pozadovaneho spektra by si musel pouzit niekolko roznych farieb a nastavit ich vzajomny pomer tak aby to vyhovovalo rastlinam a zivocichom. naklady na taketo experimentovanie si neviem predstavit, aj ked predpokladam, ze casom sa najde vyrobca , ktory nieco take odladi a ponukne za nekrestanske peniaze na trh.
Ale ved ja som to pisal v pohode, neutocil som, preco by som mal, vykricnik je len zdoraznenie, nieznamena ze je niekto nervozny!salik napísal:joko klidek klidek....co veta to vykricnik...
Roman tu napisal svoj postreh, a dal napad
No aladinku este nemam, ale nieco vymyslim, alebo sa budem inspirovat "forom" mozem to fotit na ciernobiely film, (tu aladinku).salik napísal:nainstaluj si doma do akva tu "aladinku" a napis/pofot ako to vizera, kde je "problem"?
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.