Norman napísal:jany: najradsej by som samozrejme nejakych 321x60x60 ale to by som naozaj potreboval byvat vo vlastnom dome

Toto akvarium je v plane na okenny parapet, takze limit su 12 cm sirka a 140 cm dlzka. Vyska 25 sa mi zda "akkurat" na takyto slizik. V podstate to chcem ako "minirez rieckou/potokom" pre krevetky a drobne panciernicky.
Ahoj ,,Norman,,
Idealne by bolo,keby sa dala ta sirka tych 25cm. Vyska by v pohode stacila aj tych 12.
Mam jeden umely kanal,19 800 cmx30 cmx 20 cm/dsv/ spadovy rozdiel 0 cm.Ale je to vlastne nekonecny stvorec,ktoreho sucastou je filter /2 x cerpadlo cca 1600 l+1600l.
Filtracia je viacvrstvovy molitan,nakolko v snahe zabranit ikram vsatiu do cerpadla to inak nejde.
A tych 2 x 1600l/h sa zda stale malo,panciernickovia by asi potrebovali nejaku divoku riavu,aspom miestami.Preto chcem ovela dlhsi kanal a s vyskovym rozdielom min. 70-100 cm.
Obsah je nieco okolo 1180l vody a rozmer je 3 mx 1,8 mx 0,2 m.
Ale vsetcia hruzliky/panciernicky/ sa tlacia k vytoku cerpadie,nakolko postupne prud straca na sile.Su vytvorene prekazky,aby voda posobila ako horska bystrina,no chyba ten vyskovy rozdiel.
Jednoducho,najlepsie je silna a priama cirkulacia,no vtedy su ryby zas natlacene/nasate /na kosoch.
Funguje mi to treti rok,no bez molitanoveho filtra mi lopatky cerpadiel nicili ikry.
Ake mas skusenosti ty?