jaricok, kryptokorynam odhnivaju listy pri nahlych zmenach parametrov vody (najma KH a pH), ale po case dorastu opat nove. S hygrophilami je to uz ine... u mna sa im velmi nedarilo, ako pisem vyssie. Naopak echacom sa dari vyborne (Subulata, Decumbens aj Hot Pepper). Florenu uz nepouzivam, presiel som na Rataja Fe+, Flourish Excel, Potassium a Trace, cca 1 vrchnacik na 100 l tyzdenne. COckujem burcakom. NO3 mam okolo 30. Ta Hygrophila je pre mna zahadou... bud jej nesedi u mna substrat alebo svetlo, ale to to asi nezistim...
Dusan353, CO2 rastlinam neuskodi, skor by som to tipoval na prehnojenie, ale ked vravis, ze vsetko je v norme...

u mna je permanentnym indikatorom zeleza Hygrophila polysperma 'rosanervig'. Podla toho ako sa sfarbuju jej nove listy viem, ci mam davku hnojiva s Fe zvysit alebo ponechat povodnu...

Stetinka, ktoru o.i. spominas, je frustrujucim prvkom v akvarku, s ktorym sa boria mnohi akvaristi, nielen zacinajuci. Tazko jednoznacne povedat, co sposobuje jej rast v konkretnych podmienkach. Vseobecne plati, ze stetinku obvykle nakopne nizky obsah CO2 (potazme O2) a nepomer prvkov, co sposobuje stagnovanie rastlin a naopak roztahovanie riasy. Osobne by som ti poradil len pokracovat v COckovani a vysadeni viac rychlorastucich rastlin, min. po dobu, kym stetinku nedostanes pod kontrolu +
3-4 SAE.