No jestli ti slimáci co píšeš jsou kotulky, tak je to určitě nadbytek potravy. Ale pozor potrava není jen to co do akva dáváš při krmení, ale také rostliny jsou potrava a v nich spousta dalších organismů, které ani nevidíme. Navíc ryby rostou, stárnou a nepřijímají stále stejné množství potravy. I tak bych omezil trochu ještě krmení, případě udělal osádce jednou za týden hladový den, jak už tu píše Aquanaut.
To že vyměňuješ pravidelně vodu by mělo bez problémů odstranit případné nadbytky některé živiny a hnojení by mělo ty kterých je málo zase doplnit.
Nevím jestli měříš nějakými testy parametry vody, ale zajímalo by mě PH. Živin totiž může nýt sice dostatek, ale kvůli vyššímu nebo naopak nižšímu PH nemusí být pro rostliny ve stavu vhodném k použití nebo to dá rostlinám více práce je přijmout a tak dostávají slovo řasy.
Dnu většinou nepřikládám takový význam, ale pokud tam nemáš třeba Piskořku (Věžovka) tak by mohlo dno zahnívat, protože je příliš slehlé.
Určitě se podívat na filtr jestli už to třeba není moc dlouho co jsi ho čistila.
A hlavně pokud uděláš nějakou změnu tak jí dát dost času, aby se mohla projevit. Než se pustíš do další změny tak je dobré mít jistotu že ta předchozí nepomohla. Ověření může trvat týdny, takže to chce vééélkou trpělivost.
(Příklad z mého akva: cca po měsíci od založení nového mě napadla sinice, zkoušel jsem zatemnění což byl pokus na cca 14 dní, nyní testuji přidávání KNO3 a častější výměna vody, protože mám dusičnany na nule, ale bohužel nesehnal jsem test na fosfor kterého přepokládám nadbytek - to už testuji 14 dní a zatím jsem zaznamenal jen větší bujení sinic, ale nevzdávám to, protože jestli chyběl N a přebýval P a já N začal přidávat tak dokud se nespotřebuje P tak se asi sinice rozjedou ještě více a o to rychleji společně s výměnou vody ten P spotřebují - já tomu dávám tak 1-1,5 měsíce než se sinice začne ztrácet. Takže stejnou trpělivost i tobě

)