Takze zohnal som pouzivane akvarium 50x30x25 (podstava 50x25), ma vystuze na krycie skla, co je velke plus.
Boli k nemu 2 filtre, Aquael Fan mini plus a Eheim 2008, rozhodol som sa, ze pouzijem Aquael, lebo tento model Eheimu je dost neforemny a dost robusny na taky maly objem. Aquael trochu poupravim, a primontujem k nemu vacsi biomolitan a pokusim sa z neho vytazit maximum.
Vyrobil som z preglejky kryt na osvetlenie, momentalne ho mam vonku aby vypachol od moridla a farby. Budu v nom osadene dve 30W trubice ktore maju dlzku cca 45cm, rozmyslam, ci pouzit reflektory z pozinkovaneho plechu alebo nie.
dno bude tvorit cca 5cm vrstva riecneho piesku, vlastny zber z rieky Hron, poctivo vyplachnuty a vyvareny.
na prechadzke so psom, som nasiel pekny "rozvetveny" koren, ktory bude tvorit dominantu v akvariu (momentalne sa ho vo vedre snazim odnaucit plavat

este ma caka vela prace, lebo do vianoc musim stihnut akvarium komplet zalozit, a osadit aspon rastlinami.
osadenstvo by som planoval jeden maly hufik neoniek
este som nespominal skrinku, chcel som ju povodne vyrobit sam, ale ked som videl v nabytkovej predajni jednu skrinku, tak som si povedal, ze sa mi to neoplati vyrabat, radsej si kupim uz hotovu. Skrinka bude tmavohnedej farby, so vzorom Slivka alebo Tmavy orech...
ale v prvom rade musim vyrezat tabulu skla na dvojite dno, lebo v jednom rohu akva na dne je uz lepena prasklina prekryjem ju dalsim sklom a malo by to vydrzat
zajtra pridam nejake fotky jednotlivych komponentov a ak mi este nieco napadne, pridam dalsi obkec...

tak, drzte palce aby sa dielo vydarilo