Takze tu je podrobnejsi rozpis zmien.

Nie som si celkom isty co pomohlo na 100%, lebo som spravil viac zmien takmer naraz. Kedze som nechcel prist o rastlinstvo, tak som musel zacat konat. Mal som problemy so stetinou a GDA (uz na 3-4 den svietenia po cisteni som musel cistit skla).
Ocista: Popri dvoch cisteni som odstranil maximum riasy a bordelu. Môj velky problem bol tiez vytvarania sa nejakého lepidlového bordelu v eleocharise. Neslo to nijak odsat a ani ocistit. Tak popri tych cisteni som so vzduchovym odkalovacom rozbil uplne cely travnik a poriadne ho poodsaval. Povedal som si, ze bud to rozchodi, alebo nie. Rozchodil to.

Viem, ze dost akvaristov odsudzuje vzduchovy odkalovac, no mne v tomto pripade pomohol.
Svetlo: Po jednom dlhsom rozhovore s chnurom som si povedal, ze skusim ubrat svetlo. Nemam tam nejak extra narocne rastlinky na svetlo, tak som si povedal, ze by to mali zvladnut. Predtym som svietil 3x39W T5 a teraz svietim 2x39W T5. Eleocharis rastie pomalsie a Althernatera reinicki mini nieje uplne cervena, no nevadi. Momentalne skusam predlzit dlzku svietenia. Momentalne svietim 6,5hod., predtým 5hod. .
CO2: Tuto som tiez dlho zvazoval co a ako. Kedy je dost CO2 pre rastlinky? Ci ho nieje vela? Ake je spravne mnozstvo pre danu tvrdost vody? Vsetky problemy mi smerovali na nevyvazeny pomer svetla a CO2 (CO2 mam riadene PH kontrolerom). Do DC som pouzil original napln od Dennerle a sledoval farbu. Nakoniec som zistil, ze dostatok CO2 mam uz pri PH 7,05 (zelena farba) .
Voda: Zadovazil som si reverznu osmozu, kedze som nevedel co by mi uz mohlo pomoct. Momentalne miesam vodu 1 ku 2. 1-vodovod , 2-RO. PH vodovodnej vody mam cca. 7,5. Este pred pouzivanim RO som s CO2 tlacil PH az na 6,8.