Zdravím.Dovolím si využiť toto trochu "hluché" predsviatočné obdobie a podeliť sa - nepridávajúc zbytočne novú tému- o dojmy a postrehy z môjho prvého akvária v živote......dajme tomu:
vincent van gogh 54L - úplný začiatok
V úvode som už spomínal,že úplný začiatok spočíval v tom,že som dostal-k môjmu údivu- pod stromček žartovný set "Pacific"(60x30x30cm) od mojej drahej z čistej resecie

....Po úmornom štúdiu som sa teda ako totálny laik do toho pustil niekedy na jar minulého roku....a vlastne koncom minulého roka som ho aj zrušil.Substrát a rastliny som následne aplikoval do novej 162-ky.
Pôvodný fitrík som nahradil novým Aquael Fan 1+, pôv.svetlo(11w t8!) som nahradil Hagen Glo T5 24w. Na co2 som si netrúfal,tak aspoň Bio CO2 Dennerle...Hnojil som intuitívne

len tekutým Tetra PlantMin a tablety Sera flora plus.
Často sa rieši problematika svetla,filtra,príp.CO2 v pomere k objemu akva. Takže môžme diskutovať...ja by som doporučoval
-ak niekto uvažuje/začína od nuly ako ja ,tak 24w pri klasike 54l je dosť na hrane.Dá sa,ale napr. pogostemon H. vlavo viditelne trpí,Starurogyne rep. vpravo ide velmi,velmi pomaly...Vnútorný filter to síce zvláda,ale chcelo by to rozhodne výkonnejší. CO2 set je zvyčajne o investícii,ale oplatí sa. CO2 je podla mna priam nevyhnutný....
P.S.: Foto zo 162 L bude po sviatkoch