Dusky napísal:ja povazujem ako najhorsiu vec dat do akvarka farebne kamienky....
Sunkafit napísal:poviem to na rovinu.......ryby ake su tam:cca 90 litrov= stoka
Walcott napísal:ja by som vybral aj ten porcelanový domček a tú umelú rúrku, radšej urobiť skrýše s kamenov alebo niečoho prírodného, ale ked je to pre radosť detí chápem
Walcott napísal:sunkafit to myslel asi tak že je to pre ne malé.
kaqpo napísal:tie ryby čo tam máte sa hodia skôr do jazierka ako do akvária ... budete mať s nimi problémy strašne rýchlo vám ob**rú celé akvárium
Michal1987 napísal:http://rybicky.net/atlasryb/sumecek_zraloci .... tohoto tam určite nedávajte... ostatné ryby by aj mohli byť, ak tie karasy darujete.
Doplniť rastliny, napríklad typu Microsorum, Anubias barteri var. nana alebo Vallisneria nana, doplniť tie Cryptocoryny (tieto vymenované druhy sú síce pomerne pomalšie rastúce, ale menej náročné na svetlo). Samozrejme sa dajú zohnať od nejakých akvaristov z okolia lacnejšie ako z obchodu. Filter by sa dal vylepšiť tým, že sa namiesto toho spodného plastu nasadí väčšia kocka molitanu a podobne. Mrazenú potravu (podľa toho akú konkrétne) ja osobne nechám rozmraziť v nejakom kelimku vo vode, precedím cez sitko a potom lyžičkou skrmujem. Tým tak trocha eliminujem ten "bordel"...
vivienkatka napísal:v tom 180l chceme nechat len prisavnikov 2+1 dospele albinov cca 10-12cm a mozno aj obycajne male asi 5ks cca 4cm.a chceme mat sumceka zralocieho 2x cca 7cm jedneho labeo cervenochvosty cca 8cm slimaky 2ks a este panciernicek trinidadsky aspon par.popripada mrenka cierno pasa.
martin_s napísal:vivienkatka napísal:v tom 180l chceme nechat len prisavnikov 2+1 dospele albinov cca 10-12cm a mozno aj obycajne male asi 5ks cca 4cm.a chceme mat sumceka zralocieho 2x cca 7cm jedneho labeo cervenochvosty cca 8cm slimaky 2ks a este panciernicek trinidadsky aspon par.popripada mrenka cierno pasa.
Prisavniky ti vyrastu a ked budu velke (nie 10-12 ale cca 13-15cm) a bude tam viac samcov tak sa mozu medzi sebou bit, pricom vedia narobit dobry bordel v akvariu. Ako som ti uz napisal v tej druhej teme (kde ti tiez nikto neporadil co mas dat prec), sumcek zraloci rastie pomerne dost rychlo, cize tych 7cm sa dost rychlo zmeni, navyse si rad pochuti na mensich rybach. Pre taketo velke ryby sa tazko hlada potom niekto kto ma pre ne dostatocne velke akva a aj si ho vezme. U labea rataj ze dorastie skor 10-12cm nez 8. U panciernika trinidadskeho rataj v dospelosti ze bude mat az 15-18cm.
Slimaky 2ks je dost siroky pojem...
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.