ja aj viem asi preco mi ide pH hore, pojde o Seiryu kamenom ktore do nejakej miery ovplyvnuju GH aj pH.
dnes som meral pH a pred zapnutim CO2 bola uroven okolo 7.5-7.8...pri vrchole svietenia mi skakal ph meter okolo 6.8-7.
teraz poobede pocas vypnuteho CO2 a svetla je pH opat na tej vyssej urovni.
teoreticky ho viem asi aj CO2 supnut na uroven 6.5 ale bojim sa ze ryby aj CRSky budu pak plavat hore pupkom

vstupna voda ma okolo tych 7.7 cca...co som bol optimista s mojom RO tak ked urobim permeat tak ma pH 6.4-6.5 co je super ale chvilu som do nej vzduchoval a potom som meral a bolo 7.7 :/
uz rozmyslam nad raselinou co je asi aj kapanek risk s CO2...konkretne mozno Sera Super Peat, pripadne radsej vyluh? cisto raselinu nechat luhovat a potom pridavat po danu hranicu? Purigen mam tak by som sa zbavil aj tej tmavsej farby..dufam

GH je okolo 4-5, kh okolo 2-3...cez vikend si idem po jeden GH+ kreveti zazrak, ktory by nemal ovplyvnovat kh takze teoreticky dalsim miesanim cisto RO a mineralnej soli sa bude blizit k nule. to moze byt kapanek risk ked je tam CO2.
uz som aj rozmyslal ze bombu odpojim ...a budem sledovat ze ako sa bude darit glosse, HMku a rotale bez neho a cisto len hnojenim, pripadne davkovanim EC.