Ďakujem za dobré rady chlapci, ale skúste svoje polovičky presvedčiť na ohavu 3 metre dlhú a že do toho investujete cenu ako za polovicu menšieho auta![]()
Athlas napísal:hongi napísal:na ten krb som pozeral aj ja, vzdialenosť odhadujem tak cca 2m a rozmýšľam aký to bude mať vplyv.
občas budeš čumieť do akvárka a občas do krbu
A aby som dal prácu nejakému chiropraktikovi do tretice som včera objednal novú telku aj s domácim kinom. Ale tak nejako to rozdelím. Akvárko v noci nesvieti, takže bude krb a ten zase v lete nehorí, tak budem kukať telku. A ak sa dostanem von, tak pojdem kosiť trávnik![]()
Prúdový chránič som kúpil na celý dom. V rozvádzači jeden je, ale ten je len na kúpeľňu. Mám kamoša elektrikára - revízáka a tak mi dúfam, neporadil zle. Čo sa týka prepäťovej ochrany, povedal mi, že tie prepäťovky na predlžovačkách sú podľa neho o ničom. Kúpim časom asi na celý rozvádzač. Vyzerá to ako veľký istič a ešte do každej zásuvky sa vkladá taká mala vec s tromi káblikmi. Netuším na čo to je, ale je to vraj k tomuTeda ak som to dobre pochopil.
Čo sa týka krbu: od pravého rohu akvária je to asi 1,5m. Uvidíme, aký to bude mať ohrev, ale nemyslím, že by to bolo nejaké dramatické. Ono ohriať také množstvo vody nie je až tak ľahké a na opačnom konci už vôbec nebude cítiť nejaké väčšie teplo. Filtrácia to podľa mňa rozloží a ak to stúpne o 1°C tak to bude dosť. Ale uvidíme, do Vianoc sa sťahujeme, pokusy budú môcť začať![]()
Skôr sa obávam, aby sa neochladzovalo od obvodových múrov. Dom je síce zaizolovaný a medzi stenou a akváriom bude medzera 5 cm (aj pre rúrky a prípadné káble). Ohrievač som kúpil iba jeden 300W do filtra, spolieham sa na ohrev od osvetlenia a aj to, že manželke je stále zima, tak je u nás bežná teplota v izbe 24°C. Keď som mal akvárko 375l, nikdy som nemal ohrievač a teplota bola od 24 do 26°C. V lete to išlo nad 30 a tak sa kúpila klimatizácia.
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 3 hostí.