Macov je dedinka (cca 270 obyvateľov) pri Šamoríne (okres Dunajská Streda). Sifón tam ešte pribudne, to je dobrý nápad. Odvetranie tam je, dúfam, že bude stačiť. Za akvárkom bola pôvodne zásuvka, tá sa zrušila a je tam teraz kábel, ktorý sa rozvetví na 10 zástrčiek v stojane. Mám na to od Politu projekt, majú s tým skúsenosti, takže dôverujem. Čo sa týka samostatného ističu, nebolo by to zlé, zvážim to, dá sa to ešte urobiť. Kapacita je tam dostatočná. Dedina netrpí častými výpadkami elektriny, ale časom pouvažujem o nejakom zdroji. Akvárko a filtračný systém je navrhnutý tak, že pri výpadku elektriny nevytečie, takže ide už iba o vypnutú filtráciu, kde napojiť čerpadlo na náhradný zdroj by bolo asi celkom rozumné. Osvetlenie ak aj vypadne na pár hodín, tak sa svet nezrúti, CO2 sa vypne vždy so svetlom. Snažím sa to robiť čo najlepšie, ale finančne som už dosť prekročil sumu, ktorú som oznámil manželke, že to určite nebude viac
Ostáva málo financií na rastliny, takže sa kúpi nejaký základ a budem čakať, kým sa to rozrastie samé a podľa toho sa bude postupne pridávať rybie osadenstvo. Momentálny plán je, aby na Vianoce to bolo napustené, bude tam dekorácia a základ rastlín (plánujem navštíviť burzu 15.12. v Ružinove). Prvé rybičky tam pribudnú po Silvestri.
7.12. by malo doraziť akvárko a bude osadená kompletná filtrácia. Potom to bude asi týždeň odpočívať a okolo 15.12. plánujem zavodňovať celý systém. Pozadie som zvolil kombináciu 3D pozadia a čiernej fólie. 3D pozadie bude na celej ľavej strane a čiastočne na zadnej strane, kde má za úlohu zamaskovať prepady a prípadnú ďalšiu techniku. Na zadnej strane bude pozvoľne klesať ku dnu "dostratena". Celá zadná strana bude prelepená fóliou (asi čierna matná). Pravý bok bude prístupný pre pohľad z boku do 3m dlhej vody

Pozadie som mal pôvodne naplánované na celú zadnú stranu, ale po zarastení akvária to nebude ani vidieť a čierna fólia ma úplne ohromila. Rastliny vyzerajú pred ňou nádherne. Rias sa nebojím, keď som mal akvárko vo veľkosti terajšieho filtru, teda cca 350 l, tak som tam nemal žiadne riasy, jedine na skle také maličké zelené bodky, ktoré ale išli dole magnetickou škrabkou, alebo špongiou na riad. Ešte raz ďakujem za dobré rady...