jacik napísal:raz za 1-2 tyzdne. stvrtinu max. tretinu nadrze. pouzivam co najviac odstatej vody (aspon 12h) nech sa prilis nezmeni teplota vody v akva po vymene a aj kvoli chloru. chlor sa da vo vode najst uz po 1h len v stopovom mnozstve (takze prakticky nic), ale hlavne kvoli teplote. rybkam urcite neprospieva zmena teploty o 5-6°C behom 5minut.
Mne to takto funguje,potom cca raz za 2-3mesiace vymením časť vody(podľa potreby) a všetko je v pohode
PS:len dolievam
salik napísal:- hm, ak tam len dolievate vodu za odparenu - voda sa odpary ale v akvariu ostavaju vsetky jej mineralne latky, sol, atd., doliatim novej tam zase tie latky pridame a tak dokola, cize po urcitom case musi byt voda veeelmo tvrda...co sa nemusi "pacit" urcitym rastlinam/rybkam
minky napísal:No zaujimave odpovede. Svedci to o jednom, neexistuje jednoznacny navod. Ale osobne si myslim, ze je lepsie menit cast vody a tak pridavat vyzivne a ine latky, ktore sa zakonite v ohranicenom priestore musia minat. A nepomoze ani nitrifikacny cyklus a ani nieco ine aby nahradilo prirodzene prostredie, kde sa to deje automaticky.
Atilla napísal:ok matika nepusti
aj tak som dufal ze to klesne o viac
resp. ake cislo/rezsah je uplne normalne ?
...tak napr. ja mam uplne normalne NO3 50, a taka mi tecie aj z vodovodu![]()
majko napísal:...tak napr. ja mam uplne normalne NO3 50, a taka mi tecie aj z vodovodu![]()
Pokial viem tak to je mimo normu na pitnu vodu ! Nemas stary test? Aky test pouzivas?
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.