Vypinate na noc CO2 (pre burciakarov) ???



Akváriové rastliny - hnojivá, co2, pmdd, popis rastlín, pestovanie - starostlivost....

Vypinate na noc privod CO2 do akva?? /iba burciakari/

ano
12
29%
nie
18
44%
ako kedy
2
5%
mam CO2 z flaše
2
5%
nepouzivam CO2
7
17%
 
Celkový počet hlasov : 41

Vypinate na noc CO2 (pre burciakarov) ???

Odoslaťod robotmz » 25 Nov 2004 08:58 am

Prerusujete na noc privod CO2 do akva???
alebo ho nechate troska cez noc nakumulovat, a ide vam nonstop??
Otazka je iba pre burciakovych
robotmz
 
Príspevky: 91
Obrázky: 15
Založený: 04 Nov 2004 09:46 am
Bydlisko: žilinský kraj

Reklama

Re: Vypinate na noc CO2 (pre burciakarov) ???

Odoslaťod Atilla » 25 Nov 2004 09:04 am

vyroba CO2 z kvasnic sa neda pausnut
je to uz nezvratny proces ak zacne bezat uz sa neda zastavit
v pripade uzatvorenia flase ventilom alebo podobne si dotycny koleduje a nove vymalovanie izby
Obrázok používateľa
Atilla
 
Príspevky: 648
Založený: 25 Mar 2003 16:24 pm

Re: Vypinate na noc CO2 (pre burciakarov) ???

Odoslaťod robotmz » 25 Nov 2004 09:08 am

ale dofrasa, ved vies, ako som to myslel, proste na noc odpojit hadicku a rano zapojit hadicku..., alebo zeby ju mal nejaky "expert aj vkuse az na kamienok" to by musel šrobovať :-)))
robotmz
 
Príspevky: 91
Obrázky: 15
Založený: 04 Nov 2004 09:46 am
Bydlisko: žilinský kraj

Re: Vypinate na noc CO2 (pre burciakarov) ???

Odoslaťod fugu » 25 Nov 2004 09:47 am

Atilla napísal:vyroba CO2 z kvasnic sa neda pausnut
je to uz nezvratny proces ak zacne bezat uz sa neda zastavit
v pripade uzatvorenia flase ventilom alebo podobne si dotycny koleduje a nove vymalovanie izby


ja bublem burciak uz od leta a odladil som zatial tieto veci:

- skrtim ihlovym ventilom umelohmotnym, musim vsak povedat, ze pri kvalite spracovania tych ventilov je rovnocenne riesenie aj skrtitko sroubovacie, cenovo to vychadza ~narovnako (ELITE obe riesenia) :wink:

- flasu (1.5l) plnim do 2/3, zvysok nechavam na to, aby sa v pripade galiby(zalomena hadicka, dieta pritiahne skrtitko na max ...) mal kam co2 tlakovat - taka qazi_expanzna nadoba bez nadoby. ak niekto pouziva este jednu flasu s vodou na cistenie co2, tak moze byt imho uplne v klude.

- hadicku nemam z flase napriamo do kamienka, ale v stupli mam prechodku z trubicky, na ktoru nasadzujem hadicku. ak stupne tlak na kriticke hodnoty, vytlaci hadicku z prechodky a kedze hladina zmesi nie je az po uzaver, nenastane ani efekt sampanske, ze by po nahlom uvolneni tlaku tekutina vypenila von - oskusane v praxi.

- v akvarku bublocem kamienkom, bublocem 24hod, uz priblizne viem, kolko treba, aby to stihali rasliny absorbovat a cez noc sa zbytocne nezvysila koncentracia, ostrazity som hlavne prvy den po namiesani, ked reakcia prebieha trochu burlivejsie, snazim sa zazarabat novu zmes skor doobeda, ako navecer. difuzor (membranovy) by som asi riesil az ku bombe, kde je mozne presne davkovat mnozstvo plynu, ku burciaku je podla mna difuzor uplne k nicomu, pretoze raz z neho ide vela a druhy krat zasa malo. do maleho akva by som zasa naopak skusil radsej co2 zvon - sklenena napajacka s prisavkou stoji ~40skk, za tu cenu sa z toho da spravit ADA_like zvon ako vystrihnuty z katalogu :]
Obrázok používateľa
fugu
 
Príspevky: 193
Obrázky: 29
Založený: 01 Mar 2004 15:08 pm

Re: Vypinate na noc CO2 (pre burciakarov) ???

Odoslaťod majko » 25 Nov 2004 10:28 am

fugu napísal:- flasu (1.5l) plnim do 2/3, zvysok nechavam na to, aby sa v pripade galiby(zalomena hadicka, dieta pritiahne skrtitko na max ...) mal kam co2 tlakovat - taka qazi_expanzna nadoba bez nadoby. ak niekto pouziva este jednu flasu s vodou na cistenie co2, tak moze byt imho uplne v klude.

to je falosny klud :-). Pri kvaseni sa produkuje obrovske mnozstvo co2. Skus zobrat rovnaku flasu napln ju do 2/3 a zavri uzaverom. A uvidis co sa stane :-). Odporucam to urobit na volnom priestranstve a nepozerat sa z blizka. :mrgreen:
Obrázok používateľa
majko
 
Príspevky: 1365
Obrázky: 54
Založený: 04 Aug 2003 09:07 am
Bydlisko: ZV-Očová

Re: Vypinate na noc CO2 (pre burciakarov) ???

Odoslaťod fugu » 25 Nov 2004 10:44 am

majko napísal:
fugu napísal:- flasu (1.5l) plnim do 2/3, zvysok nechavam na to, aby sa v pripade galiby(zalomena hadicka, dieta pritiahne skrtitko na max ...) mal kam co2 tlakovat - taka qazi_expanzna nadoba bez nadoby. ak niekto pouziva este jednu flasu s vodou na cistenie co2, tak moze byt imho uplne v klude.

to je falosny klud :-). Pri kvaseni sa produkuje obrovske mnozstvo co2. Skus zobrat rovnaku flasu napln ju do 2/3 a zavri uzaverom. A uvidis co sa stane :-). Odporucam to urobit na volnom priestranstve a nepozerat sa z blizka. :mrgreen:


ved citaj pozorne dalej, co som tam napisal - podla mna je tlaku_vzdornost systemu limitovana jeho najslabsou castou, ak to zavre niekto stuplom natvrdo, tak je to jeho vec, kadidatow na darwinovu cenu je kazy rok dost. presne z toho dovodu mam hadicku nasadenu na trubicke, ktora vedie cez stupel - jednoducho odstreli hadicku a je po tlaku, ved zasa si z toho nerobme onee ... dramu :)
Obrázok používateľa
fugu
 
Príspevky: 193
Obrázky: 29
Založený: 01 Mar 2004 15:08 pm

Re: Vypinate na noc CO2 (pre burciakarov) ???

Odoslaťod roox » 25 Nov 2004 12:04 pm

fugu napísal:.... do maleho akva by som zasa naopak skusil radsej co2 zvon - sklenena napajacka s prisavkou stoji ~40skk, za tu cenu sa z toho da spravit ADA_like zvon ako vystrihnuty z katalogu :]


jak to funguje Fugu? je tam nejaka mambrana ? videl jsem jen obrazky a pripada mi, ze tam nic neni, jenom sklenena fajfka.. ?!?!
Obrázok používateľa
roox
 
Príspevky: 312
Obrázky: 32
Založený: 14 Júl 2003 21:45 pm
Bydlisko: CR, Brno

Re: Vypinate na noc CO2 (pre burciakarov) ???

Odoslaťod drda1 » 25 Nov 2004 13:24 pm

Ja som to mal vyriesene 2 sposobmi.

1. Ked som pustal CO2 cez obycajny vzduchovaci kamienok - tak som mal na hadicku napojene cez T-cko aj burciak, aj vzduchovaci motorcek.
Aby som netlakoval flasu a aby mi zase CO2 nefucal von cez motorcek, tak som to vyriesil pridanim 2 spatnych ventilov - jeden k burciaku, jeden k motorceku. Bolo to 100% spolahlive. Motorcek sa zapinal casovymi spinacimi hodinami ked prestalo svietit svetlo a vypinal sa 2 hodiny pred zapalenim svetla. Ked tlak vo flasi dosiahol a prekrocil tlak vzduchu z motorceka, tak jednoducho zvysne Co2 uniklo do vody, co pri paralelnom vzduchovani vobec nevadilo.

2. Teraz mi ide CO2 stale do mojho DIY reaktora. A mam v akva aj vzduchovaci kamen, no a casove spinacie hodiny mi zapnu zvduchovanie, ked v akva zhasne svetlo a vzduchovanie sa vypne cca 1-2 hodiny pred zazatim svetla. Funguje to spolahlivo a bez problemov.
Samozrejmostou su spatne ventily aj na hadicke od burciaku, aj na hadicke od kompresora - istota je gulomet.

Drda
drda1
 
Príspevky: 150
Obrázky: 1
Založený: 11 Feb 2003 08:29 am
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: Vypinate na noc CO2 (pre burciakarov) ???

Odoslaťod robotmz » 25 Nov 2004 13:31 pm

kedysi som to aj ja tak mal, cez noc vzduchovanie, cez den CO2, ale bolo to podla mna zbytocne..., a toho clariasa by som aj pridusit mohol, lebo aj tak neviem, ako ho chytim...
robotmz
 
Príspevky: 91
Obrázky: 15
Založený: 04 Nov 2004 09:46 am
Bydlisko: žilinský kraj

Re: Vypinate na noc CO2 (pre burciakarov) ???

Odoslaťod fugu » 25 Nov 2004 13:46 pm

roox napísal:
fugu napísal:.... do maleho akva by som zasa naopak skusil radsej co2 zvon - sklenena napajacka s prisavkou stoji ~40skk, za tu cenu sa z toho da spravit ADA_like zvon ako vystrihnuty z katalogu :]


jak to funguje Fugu? je tam nejaka mambrana ? videl jsem jen obrazky a pripada mi, ze tam nic neni, jenom sklenena fajfka.. ?!?!


tie, ktore mam na mysli (videl som na fotkach / nemozem teraz nikde najst) boli len zvony s prisavkou na sklo, akurat ze boli vytvarovane do zahnutej kvapky, co podla mna uz prilis na funkcionalite nemeni ... ale mozno aj v tom je nejaky cheat :) v kazdom pripade mala sklenena skumavka (ja viem ze blee, ale ...) , aka sa predava v zdravotnickych potrebach na vzorky stolice, je uplne idealna - ma cca 6-7cm na vysku a asi 2cm priemer.

pokial myslis tie, ku ktorym vedie hadicka zo spodu, tak tie maju nejaku membranu urcite.
Obrázok používateľa
fugu
 
Príspevky: 193
Obrázky: 29
Založený: 01 Mar 2004 15:08 pm

Re: Vypinate na noc CO2 (pre burciakarov) ???

Odoslaťod dzuro » 03 Sep 2006 12:53 pm

Tento tyzden som som prerabal CO2 a je to tak ze bublem nonstop a ako reaktor pouzivam poslednu samostatnu cast filtra.Foto je v mojej galerii
dzuro
 
Príspevky: 9
Obrázky: 6
Založený: 03 Sep 2006 11:10 am
Bydlisko: Hanušovce n/T.

Re: Vypinate na noc CO2 (pre burciakarov) ???

Odoslaťod nanuska » 03 Sep 2006 13:40 pm

::mne sa stala taka vec, ked som pouzivala burciak :roll:
::na noc som ho vzdy "zastuplovala" aby nebublal a vlozila do chladnicky, kde sa prosces kvasenia spomalil az zastavil. rano som burciak opat namontovala a za cca 2 hod opat bublal. takto vydrzal dlhsie. bohuzial, som ho jeden vecer sice uzavrela ale zabudla vlozit do chladnicky. podotykam, ze bolo velmi teple leto. v noci som sa skoro po....., ked som pocula ten vybuch a vsade po izbe mi "striekal" burciak. :lol:
Obrázok používateľa
nanuska
 
Príspevky: 381
Obrázky: 22
Založený: 23 Feb 2006 23:07 pm
Bydlisko: Zilina

Re: Vypinate na noc CO2 (pre burciakarov) ???

Odoslaťod dzuro » 03 Sep 2006 13:50 pm

Pozname to :-)
dzuro
 
Príspevky: 9
Obrázky: 6
Založený: 03 Sep 2006 11:10 am
Bydlisko: Hanušovce n/T.


Naspäť na Akváriové rastliny

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.