Chybí mi tu informace, v čem vlastně ten problém máš. Předpokládám, že pH, UT a nevímco ještě jsou jen prostředky k dosáhnutí nečeho, ne cíl. Takže co sleduješ, co ti nejde?MaximusSk napísal:Ahojte ja mam tiez problem s pH a hlavne s UT.
Raviolka napísal:(Ad dusik, bod 3 - rašelinové výluhy kromě podomácky vyrobených většinou pH ani UT neovlivní.)
Poly napísal:Inac nasiel som jednu z ciest na relativne makku vodu do akvaria - prefiltroval som vodovodnu vodu cez Brita filter (filter upravujuci vodovodnu vodu na pitnu - obsahuje uhlikovy filter a mozno este nieco ine) a z 11,5°dKH som dostal 3,0°dKH a pH kleslo zo 7,6 na 6,0![]()
Měřil jsi vodivostPoly napísal:Ten Brita filter vyzera u mna perspektivne, v takej vode by sa uz dali odchovat aj tetry neonove
Raviolka napísal:Měřil jsi vodivostPoly napísal:Ten Brita filter vyzera u mna perspektivne, v takej vode by sa uz dali odchovat aj tetry neonoveBez toho bych účinnost iontoměniče nehodnotila...
vikino napísal:vie mi niekto vysvetlit zmenu pH pri zhasnutom osvetleni a pri rozsvieteni? Pri zhasnutom mam v akva pH 6,75 a ked rozsvietim ziarivku nad akva, tak sa pH zacne menit smerom hore a ustali sa na 6,93.![]()
absint napísal:nazdar čo je pravdy na tom, že pri vysokom ph rastliny málo alebo skoro vôbec nevyužívajú stopové prvky a tiež Fe ??
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.